Foto: Jesper Lange

"Vi vil ikke grave vores egen grav"

[size=2]Nordjyske campingpladser frygter europæisk rabatordning, der tvinger priserne på overnatninger i bund. [/size]

Det handler om en international rabatordning, der tvinger priserne på overnatninger på campingpladserne i bund.

- Vi er ikke med i ordningen, for så ville vi grave vores egen grav. I disse tider er rabat ikke vejen frem. Vi satser på kvalitet i stedet, siger indehaver af Elite Camp Dokkedal, Joachim Jørgensen.

Det er et hollandsk firma, ACSI, der udgiver en guide, der tæller 2.500 campingpladser i 20 lande. Hver campingplads betaler 10.000 kroner for at være med i guiden, og når campister så køber ACSI rabatkortet, giver det store rabatter på overnatninger.

Den højeste pris med kortet for en overnatning for to personer er 120 kroner. En halvering i prisen for mange nordjyske campingpladser.

- Vi får slet ikke dækket omkostninger med de priser. Det er en udmærket idé med tanken om at rejse rundt i Europa med sådan et kort, men med overnatninger til halv pris. Det ødelægger fuldstændig vores forretning, fortæller Jørn Lund Pedersen fra Kattegat Strand Camping ved Øster Hurup.

I dag er 14 ud af 72 nordjyske campingpladser med i ordningen. Indehaverne fra Elite Camp Dokkedal og Kattegat Strand Camping håber på, at de resterende nordjyske campingpladser bakker op og holder sig fra ordningen, så konkurrencen ikke forværres.