Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Viceborgmester i Rebild: Vi skal rydde op

Mange politikerne i Rebild vidste ikke noget om "Rebild-sagen", før den kom frem i medierne.

Når Rebild Kommune vælger at afskedige tre kommunalchefer, heriblandt kommunaldirektøren, så skyldes det ikke mindst, at cheferne ikke har sørget for at følge op på en handlingsplan i forhold til den familie, hvor faren er sigtet groft seksuelt misbrug af ni børn.

- De ting, som står i handlingsplanen er ikke blevet udmøntet. Der er ikke blevet handlet, siger kommunens 1. viceborgmester Helle Astrup (S) til Ritzau.

- Vi skal have ryddet op, og vi skal have et nyt hold. En sådan sag må aldrig kunne ske igen, siger hun.

En revisionsrapport har for nylig afdækket generelle problemer i kommunen med at overholde loven på det specialiserede socialområde. Og en rapport fra Ankestyrelsen om "Rebild-sagen" slår ifølge Helle Astrup fast, at handlingsplanen i forhold til den hårdt ramte familie ikke blev efterlevet.

Helle Astrup mener ikke, at politikerne kunne have grebet ind.

- Vi har passet vores arbejde, men der er ingen, der forstår, hvordan det har kunne foregå så længe, uden at der er blevet grebet ind. Det undrer mig, at vi politikere i byrådet ikke kendte noget til sagen, før den kørte i medierne, siger hun.

Rebild Kommune er langt fra færdig med selvransagelsen efter den horrible misbrugssag.

- Hver en sten skal vendes, og vi skal helt til bunds i denne her sag. Vi skal have det her område på fode igen, siger Helle Astrup.

Hun håber, at politikerne i fremtiden ikke skal bruge så meget tid på at diskutere økonomi og budgetter.

- Denne her sag handler ikke direkte om penge, men vi slås så hårdt med økonomiske problemer, at det stjæler al fokus, tid og energi, siger hun.