Seneste nyt:

Video af forfejlet minkaflivning går viralt på Facebook: Her er Fødevarestyrelsens svar

En video med aflivning af mink går søndag aften viralt, og den er i skrivende stund delt mere end 17.000 gange. Nu forholder Fødevarestyrelsen sig til kritikken af aflivningen. Se videoen længere nede i artiklen.

*Vi advarer mod voldsomme billeder i videoen, der ligger længere nede i artiklen.

Flemming Olesen, der er ansat på en minkfarm i Hjørring Kommune, fik sig søndag noget af et syn.

Minkfarmen, som han arbejder på, har 32.000 mink, og aflivningen af dyrene er i fuld gang. Da han var forbi minkfarmen søndag eftermiddag, fik han øje på en mink, der lå og spjættede i en aflivningskasse, selvom den burde være død. I aflivningskassen lå minken sammen med massevis af døde mink.

- Det er forfærdeligt. Godt nok skal de (red. minkene) dø, men de skal eddermame dø på en ordentlig måde. Den var piv levende, og man kunne høre, at den skreg, sagde en berørt og utilfreds Flemming Olesen til TV2 Nord.

Hele optrinnet har han filmet og lagt på sin private Facebookprofil. Videoen er søndag aften delt mere end 17.000 gange.

Foto: Flemming Olesen

- Det er slet ikke værdigt. Det har ikke noget med dyrevelfærd at gøre. Hvordan kan Fødevaretyrelsen tillade det her, spørger han over telefonen.

Fødevarestyrelsen: Det er vores ansvar

Det er Fødevarestyrelsen, der har ansvaret for aflivningerne af minkene, og at det sker i overensstemmelse med gældende retningslinjer for dyrevelfærd. TV2 Nord har fremvist Flemming Olesens video til Flemming Kure Marker, der er veterinærchef i VeterinærNord i Fødevarestyrelsen.

quote Det er nogle meget ubehagelige billeder, som viser en aflivning, der er gået galt. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det er hårdt for en avler at se sin besætning blive aflivet på den måde

Flemming Kure Marker, veterinærchef i VeterinærNord i Fødevarestyrelsen

- Det er nogle meget ubehagelige billeder, som viser en aflivning, der er gået galt. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det er hårdt for en avler at se sin besætning blive aflivet på den måde, siger Flemming Kure Marker.

Videoen får ham ikke til at ændre på den måde, de afliver minkene på. Det vil stadig foregå i kasser, som minkene bliver gasset i.

- Vi vil se på, hvad der er sket her og være ekstra påpasselige med, at de skal kunne lukkes, og at de er i den stand, de skal være. På baggrund af det her vil vi have et ekstra øje på, at de er lukket tilstrækkeligt, siger Flemming Kure Marker.

Han har endnu ikke en plan for, hvordan han vil sikre, at det ikke sker igen. Han siger dog, at han enten skriftligt eller mundtligt vil kommunikere ud til alle minkarbejdere, at de skal sikre, at aflivningskasserne ikke er defekte.

Har stadig tillid til minkarbejderne

Selvom det ser ud til, at minkarbejderne i videoen har svært ved at få minkene tilbage i kassen, er Flemming Kure Marker tryg ved de minkarbejdere, Fødevarestyrelsen har ansat.

- Ja, det er jeg. Det er nogle minkfangere, som er hyret ind og som er fra samme firma, som minkfarme selv bruger, når de skal hyre folk ind. Så det er jeg, og de gør et rigtig stort stykke arbejde. Det her er en teknisk fejl, siger Flemming Kure Marker.

quote Det er Fødevarestyrelsen, der har hyret minkfangere ind, så ansvaret ligger hos os i det her. Jeg vil gentage, at det er ubehagelige billeder, og det er en fejl, som ikke må ske

Flemming Kure Marker, veterinærchef i VeterinærNord i Fødevarestyrelsen

Flemming Kure Marker slår fast, at han ikke har hørt om problemet før, og at de har dyrlæger ude på minkfarmene, der vil skulle indrapportere det, hvis noget går galt.

Selvom han mener, aflivningen generelt foregår under ordnede forhold, fastslår han, hvor ansvaret for problemerne, man ser i videoen, ligger.

- Det er Fødevarestyrelsen, der har hyret minkfangere ind, så ansvaret ligger hos os i det her. Jeg vil gentage, at det er ubehagelige billeder, og det er en fejl, som ikke må ske.

Regeringen udtalte på et pressemøde lørdag eftermiddag, at de forventer, at alle mink i Danmark er slået ned mandag den 16. november. Aflivningsarbejdet skal dog færdiggøres endnu hurtigere i Nordjylland.


260522 søstre, takkefest, Inger Støjberg

play Søstre kørte 160 kilometer: - Vi vil vise Inger vores støtte

sindal marked telt

play Sindal Marked trodser vinden: - Det er fuldstændig lige meget

260522 LOT Skagen Race med Tonni Thorup Still

gallery TV2 Nord sender live fra Skagen Race: Hård vind udfordrer bådene

20170527-133247-L-3925x2575ma

play Skal du køre i bil eller bus i Aalborg i weekenden? Sådan påvirker karneval trafikken

260522 søstre, takkefest, Inger Støjberg

play Søstre kørte 160 kilometer: - Vi vil vise Inger vores støtte

sindal marked telt

play Sindal Marked trodser vinden: - Det er fuldstændig lige meget

260522 LOT Skagen Race med Tonni Thorup Still

gallery TV2 Nord sender live fra Skagen Race: Hård vind udfordrer bådene

Til forsiden

Til forsiden