Anny Winther måtte tidligere på året erkende, at Rebild Kommune havde svigtet børnene i Rebild-sagen. Foto: TV2/Nord

VIDEO: Anny Winther glad for anbefalinger

Rebild Kommune fik massiv kritik fra Ankestyrelsen for sin håndtering af Rebild-sagen, hvor børn blev udsat for overgreb. Nu glæder kommunens borgmester sig over social- og integrationsministeriets anbefalinger.

"Det må ikke ske igen, at børn bliver udsat for massive omsorgssvigt og overgreb uden der gribes ind" - så kontant var budskabet i en pressemeddelelse fra social- og integrationsministeriet, som blev sendt ud tidligere i dag.

Et ekspertpanel, som ministeren nedsatte i februar har nemlig afleveret 39 anbefalinger til social- og integrationsminister Karen Hækkerup. De anbefalinger sendes nu videre til landets kommuner, som skal forhindre, at børn bliver udsat for massive omsorgssvigt og overgreb uden der gribes ind.

Rebild Kommune er en af de kommuner, som med den såkaldte Rebild-sag har gjort sig uheldigt bemærket ved ikke at reagere tilstrækkeligt på de signaler og henvendelser, kommunen fik om de udsatte børn i Rebild-sagen.

Derfor fik kommunen blandt andet kritik fra Ankestyrelsen, og kommunens borgmester, Anny Winther måtte også erkende, at kommunen havde svigtet børnene i sagen.

Borgmester Anny Winther fortæller til TV2/Nord, at hun er glad for de anbefalinger, som socialministeriet udsender. Ifølge hende stemmer mange af anbefalingerne fra ekspertpanelet helt overens med de initiativer som Rebild Kommune allerede selv har sat i værk.

Se hele interviewet med Rebild Kommunes borgmester, Anny Winther, i videoklippet herover.