LIGE NU:

VIDEO: Kom og se døde giraffer i Aalborg Zoo

Dyrepasserne åbner rovdyrkøkkenet og lægger ikke skjul på, hvor kødet til tigrene og løverne kommer fra.

Dyrepasser Katrine Christensen åbner døren til fryserummet, og det er lidt som at træde ind i et rædselskabinet. Her hænger blodige halve hestekroppe og girafstykker på kroge.

Der ligger også et hoved af en hjort og to girafhoveder. Det er alle sammen dyr, der på en eller anden måde er blevet til overs. Og så er det lutter godbidder for rovdyrene i Zoo.

I grovkøkkenet skærer Katrine kødet op, mens publikum kigger med. På et stativ hænger en ordentlig luns af en giraf, som tiltrækker sig særlig opmærksomhed.

Tankerne flyver helt automatisk til Marius, giraffen i Københavns Zoo, der også endte som rovdyrfoder - og på alverdens avisforsider. Der rejste sig en sand proteststorm, men i Aalborg er der nu stor forståelser for, at også girafferne bruges som foder.

- Hvis man ikke kan bruge giraffen til andet, skal den da bare spises, ikke, siger en far til sin lille datter, der har store øjne.

For dyrepasserne gælder det om, at dyrene har det godt, så længe de lever.

- Om jeg fodrer mine dyr med en hest, en ko eller en giraf er lige meget for mig. Dyrene er lige meget værd. Men det er vigtigt, at de har det godt, mens de er her, og at de bliver aflivet på en ordentlig måde, når de skal herfra, siger Katrine Christensen

Alene i år er tre giraffer endt som foder. De aflives med et skud i nakken.

Besøger du Aalborg Zoo i vinterferien, kan du også blive meget klogere på isbjørnen, og de klimaforandringer, der truer den.