00:39

1 af 2

VIDEO: Nuttede fisk fylder år

Nordsøen Oceanariums stenbiderunger er blevet et år gamle.

For et år siden udrugede Nordsøen Oceanarium rogn fra gydemodne stenbiderhunner, og de små unger er siden vokset til mangedobbelt størrelse fra et par millimeter som nyudklækkede til 3-5 centimeter nu.

De nuttede ungers velbefindende er tegn på at Oceanariets personale har knækket koden for hvordan ungerne får de bedste betingelser for overlevelse og mange af ungerne kan nu ses og røres af Nordsøens publikum, mens andre endnu ikke er klar.

- Vi har flere af de små stenbidere i vores karantæneområder et stykke tid endnu, for at kunne give dem den bedst mulige omsorg og pasning, vi er jo meget stolte og lidt ømme over dem, udtaler biolog og udviklingschef Kristina Ydesen.

- Forhåbentlig vil vores nye viden og succes med disse yngel gøre, at vi fremadrettet vil have stenbidere i forskellige størrelser hele året rundt, fortæller hun videre.

Stenbideren er for danske fiskere et sikkert tegn på at foråret nærmer sig, og både hanner og hunner udgør fra februar og et par måneder frem et velkomment supplement til fiskernes indkomst og det lyserøde kød fra hannerne sælges sammen med hunnernes rogn, der kendes som "dansk kaviar".