03:45

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

VIDEO: Ny tv-serie bliver optaget i Frederikshavn

Frederikshavn lægger frem til efteråret by til optagelserne af TV2s næste krimiserie, Norskov. Få et kig bag om optagelserne.

Den seneste uge har Frederikshavn været lidt anderledes. Byen danner nemlig rammerne for den fiktive by Norskov, der er navnet på TV2s nye krimiserie.

- Norskov minder i udgangspunktet meget om Frederikshavn. Den ser ud som Frederikshavn, rådhuset ligner sig selv, den har bakker omkring sig, den har et kæmpestort ishockeystadion og den har - antager jeg - nogle af de problemer, som almindelige kommuner i Danmark, der ligger uden for København, har, siger producer Senia Dremstrup fra SF Film.

Under onsdagens optagelser har Frederikshavns borgmester Birgit Hansen måttet træde til side. Hun har overladt rådhuset til Norskovs borgmester, der spilles af skuespilleren Claus Riis Østergaard.

- Jeg tror Birgit havde lidt svært ved at slippe borgmesterkæden. Hun holdt meget hårdt fast i den, men det skal man nok også gøre. Det var sjovt, og det var hyggeligt, og det er jo bare fiktion, siger Claus Riis Østergaard.

- Jeg tænker jo som borgmester, at det er sådan lidt min kommune. Det er jo skuespil, det er fiktion, og jeg synes det er rigtig spændende, at de vælger de rammer, vi har her i Frederikshavn Kommune. Det er spændende, og han fik kun lov at låne borgmesterkæden kortvarigt. Det er min, siger borgmester Birgit Hansen (Socialdemokraterne).

Kom med bag om optagelserne til Norskov i videoklippet over artiklen.