VIDEO: Passion og hjerteblod skabte talenterne

I artiklen kan du se det sidste afsnit i vores serie, "Grønskollinger af Guld", om AaB's talenter,

Der var talenter, der tog ansvar, da AaB var i økonomisk nød. Der var talenter, som blev accepteret i truppen, selvom de ikke altid passede ind. Der var talenter, som egentlig ikke var talenter, men som stædigt forfulgte drømmen og endte med at få den opfyldt. Der var talenter, som egentlig var blevet skrottet, men med hårdt arbejde og nordjysk ydmyghed nægtede at give op. Og nu er der så de talenter, der har set andre gøre lige præcis det, de drømmer om.

Det er historier som disse, der har kendetegnet og været årsag til AaB's store fremgang og succes over sidste de fire år - historier, man ville have elsket at fortælle i andre klubber, men som nordjyderne af en eller anden grund har været bedst til at skrive.

- Der findes ikke nogle hokuspokus-opskrifter i fodbold. Så ville de også have fundet ud af det i alle andre klubber. Det er en lang, lang sej proces, som vi er meget glade for er lykkes, og som vi selvfølgelig har været dygtige og heldige med, siger Poul Erik Andreasen, udviklingschef i AaB.

Sportsdirektør Allan Gaarde supplerer:

- Det, der gør os gode, er, at der er så meget hjerteblod og passion og dygtige mennesker. Det er nogle ingredienser, som er enormt svære at stjæle, siger sportsdirektøren.

- Det, vi er lykkes med, er at få samlet en masse folk, som trækker i samme retning, som ved, hvor vi skal hen, og som har kvaliteten til at få det her til at lykkes, siger Jacob Larsen, talentchef i AaB og fortsætter:

Da AaB vandt det danske mesterskab i 2014, havde klubben blot det syvendestørste lønbudget i hele Superligaen. Træningsfaciliteterne på Hornevej er noget, som mange 1. divisionsklubber blot ville grine af, og heller ikke i ungdomsafdelingen er man blandt de klubber, som har flest penge at bruge på talentarbejdet.

- Vi kan ikke få en ønskeseddel fra ledelsen, som de gør i nogle klubber, hvor de beder om en venstre back, der kan det og det om nogle år. Det kan vi ikke. Vi har de nordjyske drenge at arbejde med, og der bliver vi nødt til at se på de største talenter, vi har i Nordjylland og få det optimale ud af dem, siger Larsen.

- I AaB har vi begrænset med resurser. Vi har en del klubber i Danmark, som har flere penge til at investere i spillere, så den eneste måde, vi kan slå dem, er at udvikle spillere selv. Det skal vi blive ved med, for det er vi ret gode til, fastslår Allan Gaarde

Det er blevet en trend i Danmark at satse på egne talenter. Brøndbys Masterclass, FC Københavns School of Excellence og FC Midtjyllands succesfyldte talentakademi er bare noget af det, som AaB i fremtiden skal konkurrere imod.

- Det kommer til at gå dårligt igen. Nu har vi pludselig vænnet os til at få succes, men det er ikke noget, der er garanti for. Vi har stadig behov for, at folk kommer på stadion og støtter de unge drenge, som lige så godt kan være naboens knægt eller drengen henne fra tanken. Det er så væsentligt. Nicolaj Thomsen kommer fra Skagen, Jakob Ahlmann fra Skagen. Den fortælling vil vi gerne være med til at fortsætte, siger Allan Gaarde.

- Der er så stærk en kultur i klubben for at føre spillere igennem til Superligaen. Vi har vist, at de ikke bare kan klare sig, men også vinde mesterskaber. Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle stoppe, slutter Jacob Larsen.

I videoen over artiklen kan du se det sidste afsnit af "Grønskollinger af Guld".

Se første afsnit af Grønskollinger af Guld

Se andet afsnit af Grønskollinger af Guld

Se tredje afsnit af Grønskollinger af Guld

Se fjerde afsnit af Grønskollinger af Guld

Se femte afsnit af Grønskollinger af Guld


Seneste nyt

fra Nordjylland