VIDEO: Prøv Fårups nye rutsjebane

00:48

Fårup Sommerland præsenterer til næste sæson en ny forlystelse, rutschebanen Orkanen. Foto: Marie Bergmann

1 af 2

Fårup Sommerland er på vej med en ny type rutsjebane, der suser af sted over og under vandet med 75 km/t.

Fårup Sommerland er på trapperne med en ny rutsjebane, der kan opleves fra næste sæson. Den nye attraktion får navnet Orkanen.

- Orkanen bliver, som navnet antyder, fuld af fart og spænding, og så får den en 18 meter lang tunnel under vandet, fortæller direktørerne Per Dam Jensen og Søren Kragelund.

- Orkanen er netop den type rutsjebane, som rutsjebane-entusiaster har peget på som det næste store for Fårup. Som passager sidder man fastspændt i sæder under skinnerne med fødderne frit svævende i luften. Det giver en følelse af frihed, som i Orkanen bliver forstærket af, at man drøner fra 7. sals højde direkte ned under vandet gennem dis og tåge med 75 km/t. Fornemmelsen af frihed bliver yderligere forstærket af, at banen bliver placeret tæt på træer, jorden og vandet. Man vil få en følelse af, at man næsten rører ved omgivelserne, mens man drøner derudad, siger Søren Kragelund.

Banen bliver 453 meter lang, har et fald på 20 meter, og hastigheden bliver på 75 km/t med en g-påvirkning på 3,5G, så der skulle være mulighed for et godt sug i maven.

Selv om det er en vild forlystelse, så er Orkanen for hele familien. Børn fra 105 cm må være med, og dermed kan hele familien få en vild oplevelse sammen.

Når Fårup Sommerland lukker for sæsonen 9. september, begynder byggeriet, og indvielsen er planlagt til grundlovsdag 2013.

Forsiden lige nu