LIGE NU:

Video: Se eller gense Mogens på Mission

Hele december har Mogens Jørgensen været på julemission. Her kan du se eller gense afsnittene.

For 10. år i træk samler Dansk Folkehjælp ind til de enlige forsørgere, der har så trængt en økonomi, at de har brug for julehjælp. Aldrig før har behovet været så voldsomt som i år.

Hvor 7300 familier sidste år ansøgte Dansk Folkehjælp om at få julemad og gavekort, der kan forsøde juletiden, har lige under 14.000 sendt en ansøgning i år.

- Det står også lysende klart, at der bliver rekordmange familier, som kommer til at gå forgæves efter julehjælp, siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

I Nordjylland har 1625 familier ansøgt om julehjælp og for at så mange som muligt af dem, kan få hjælp, har TV2 Nord sendt Mogens Jørgensen og fotograf Ivan Hansen på mission.

De satte gang i missionen den 30. november, hvor de besøgte Majbritt Christiansen fra Vrå. Hun er en af de mange, der er blevet ramt af det netop indførte kontanthjælpsloft. Hun var i tvivl om, hvorvidt der blev råd til et juletræ. Og netop kontanthjælpsloftet er ifølge Dansk Folkehjælp formentlig hovedårsagen til at antallet af ansøgninger er steget med 85 procent i 2016 sammenlignet med sidste år.

Se afsnittet her: 

 

 

 

I andet afsnit var Mogens i Frederikshavn, hvor 20 erhvervsledere ringede rundt til venner, bekendte og forretningsforbindelser for at samle penge ind til Dansk Folkehjælps julepakke. Erhvervslederne havde en time til at samle penge ind, og allerede fra første minut var der optimisme at spore hos den lokale formand ved Dansk Folkehjælp i Frederikshavn.

Hele 376.000 kroner blev det til efter indsatsen i Frederikshavn. Se det her: 

 

 

I tredje afsnit var Mogens på mission i Hjørring. Her fik Dansk Folkehjælp overrakt en overvældende stor check. 

 

 

Seksten dage før jul, den 8. december, overraskede tv-kokken Claus Holm på direkte TV. Da snakken faldt på, at Vesthimmerlands Kommune manglede 34.000 kroner for, at alle, der har søgt om julehjælp, kan modtage det, sprang Claus Holm til. Han donerede 10.000 kroner til Mogens på Mission. 

 

 

Med lidt uventet hjælp, så nåede Dansk Folkehjælp den 14. december at finde penge til alle dem, der har søgt om julehjælp i Hjørring Kommune.  Butikkerne i Metropol i Hjørring havde nemlig samlet ind, og det blev til en fin check på 6.000 kroner. Se afsnittet her: 

 

 

Det lykkedes i flere kommuner, men i Aalborg, hvor over 500 har søgt, var det en udfordring at finde penge og dermed julehjælp nok til alle, og de har måtte skuffe mange familier.

Men takket være Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA1000, som gik sammen om at hjælpe i et projekt, de kalder ”juleoverskud”, lykkedes det at sikre julemaden til de mange trængte familier. 

 

 

Og så blev det tid til den anden sidste dag i Mogens julemission, hvor han blandt andet mødte Majbritt Christiansen fra Vrå endnu engang, da hun skulle op og hente sin julepakke, hos de frivillige, der havde samlet ind i Hjørring. 

 

 

Det sidste afsnit kan du se i videoen allerøverst. 

120121 Klippemappe.00_00_49_02.Still002

play Rikke er ude af udfordringen: - Jeg har flyttet mange grænser

40_percent

play Biskop vil ikke aflyse gudstjenester: Nu holder menighedsråd sig væk

Line Vanggaard Pedersen, brønderslev, byrådsmedlem

play Line blev løsgænger efter kommentarer fra parti-kollegaer: - Jeg kan sagtens være enlig mor og politiker på samme tid

grøndlandske elever, efterskoleelever

gallery Strandede grønlandske efterskoleelever samlet på Mors: - De er lidt på den

120121 Klippemappe.00_00_49_02.Still002

play Rikke er ude af udfordringen: - Jeg har flyttet mange grænser

40_percent

play Biskop vil ikke aflyse gudstjenester: Nu holder menighedsråd sig væk

Line Vanggaard Pedersen, brønderslev, byrådsmedlem

play Line blev løsgænger efter kommentarer fra parti-kollegaer: - Jeg kan sagtens være enlig mor og politiker på samme tid

Til forsiden

Til forsiden