Foto: Nationalbanken

Videomøder giver millionbesparelser

I Frederikshavn Kommune sparer man omkring 2 millioner kroner om året på at holde møder foran computeren frem for at mødes personligt.

Det fortæller DR Nordjylland.

Kommunerne kan spare millioner af kroner om året, hvis de ansatte holder møder foran skærmen i stedet for at mødes rundt om et bord. Det fremgår af en undersøgelse fra KMD Analyse.

Frederikshavn Kommune er en af de kommuner i landet, der er længst fremme med at digitalisere møder. Her indførte man for et par år tilbage et digitalt mødeprogram på alle kommunens 2000 computere.

- Medarbejderne sparer transporttid, og møderne bliver mere effektive. Når man holder videomøder, går man simpelthen hurtigere i gang med opgaven, siger centerchef for IT og digitalisering i Frederikshavn Kommune, Mogens Kahr Nielsen til DR Nordjylland.

Frederikshavn Kommune sparer kommunen cirka 2 millioner kroner om året ved at holde digitale møder.

Ifølge KMD bruger en gennemsnitlig kommune cirka 65 millioner kroner af de årlige lønudgifter på, at administrative medarbejdere deltager i interne møder.

Ifølge KMD Analyse er der besparelser at hente på op mod 13 millioner kroner om året per kommune, hvis møderne for alvor effektiviseres.