Sy Tien Dang og resten af familien skulle være rejst til Vietnam søndag, men de har endnu ikke forladt Danmark. Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

Vietnamesisk familie stadig i Danmark

En familie fra Hjørring skulle have forladt Danmark søndag, men de er endnu ikke rejst.

En vietnamesisk familie fra Hjørring opholder sig ulovligt i Danmark. De skulle være rejst ud af landet søndag, men de er fortsat i Danmark.

Familien har siden 2007 været i Danamrk på en midlertidig opholds- og arbejdstilladelse, men nu mener myndighederne ikke længere, at familie er berettiget til at være i landet.

Baggrunden er, at familienfaderen Sy Tien Dang har arbejdet som kok, men han blev fyret da restaturatøren døde, og restauranten måtte lukke.

Ifølge reglerne skal man søge om en ny opholdstilladelse, hvis man vil skifte branche, men denne ansøgning fik Sy Tien Dang afslag på.

Han har nu også fået tilbudt et nyt job som kok, men det har ikke ændret på beslutningen om at udvise familien.

Familein har én gang fået udsat deres afrejse, da familien fik en datter i december. Problemet er imidlertid, at familiens yngste endnu ikke har et pas, og derfor kan familien få problemer, når de skal rejse til Vietnam.

Ud over den nyfødte, har familien to andre døtre, som er opvokset i Danmark og stort set ingen tilknytning har til Vietnam.

Sy Tien Dang og hans familie har sendt en klage til Udlændingenævnet, og håber, at de kan få lov at blive i landet, mens ansøgningen om en ny opholds- og arbejdstilladelse behandles.

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Soc. Dem.) er gået ind i sagen og har også rettet henvendelse til Justitsminister Morten Bødskov (Soc. Dem.), men Justitsministeren har ikke ønsket at kommentere sagen.