LIGE NU:

Vigsø Bagge taler ud

Det nordjyske folketingsmedlem for SF, Pernille Vigsø Bagge, havnede sidste mandag i en mediestorm af dimensioner, da hun skrev en meget negativ kommentar om den nye regering på sin profil på Facebook.

Da Pernille Vigsø Bagge (SF) mandag morgen i sidste uge stod op og læste nyhederne om den nye regering, blev hun ikke just i godt humør.

Hun blev ophidset over, at der ikke var en eneste nordjysk minister med i regeringen. Det fik hende til at skrive en temmelig morgengnaven besked på Facebook:

...gik til valg på 5 ting: efterløn, dagpenge, kirke, ligestilling, nordjysk indflydelse. Efterlønnen er væk, dagpengene også. Kirken gik til en der ikke er med i foreningen og formentlig ikke aner noget om den, ligestillingen ditto. Nordjysk indflydelse er long gone? tror måske ikke jeg er SFer dagen ud... skrev Pernille Vigsø Bagge på Facebook.

Villy: Vi er bare mennesker

Der gik ikke mange minutter før, medierne havde læst beskeden, og så rullede lavinen for det nordjyske folketingsmedlem. Hun blev kimet ned af journalister, der ville vide, om hun havde tænkt sig at forlade SF. 
Pernille Vigsø Bagge befandt sig i en mediestorm, hun ikke havde set komme.

- Jeg fik den mest vilde og voldsomme medie-blodrus ud af den (statusopdatering, red.). Forstået på den måde, at jeg simpelthen prøvede at være i det der medieselvsving, som naivt nok kom meget bag på mig, siger Pernille Vigsø Bagge.

Det meste af dagen skjulte Pernille Vigsø Bagge sig for medierne. Her nåede hun at vende hele situationen med SFs partiformand, Villy Søvndal.

- Jeg har sagt, at jeg var gladest ved hendes anden facebookudmelding, og jeg kan godt forstå, at man kan være skuffet. Og jeg synes i virkeligheden det er et udtryk for, at vi alle sammen bare er mennesker, siger Villy Søvndal om affæren.

Syv timer senere kom der så en undskyldning på Facebook.

...Beklager at jeg blev så sur. Det havde parti og kolleger ikke fortjent. Undskyld... skrev hun.

500 nye venner på én uge

Pernille Vigsø Bagge har nu taget sin brug af sociale medier til genovervejelse.

- Jeg har lært, at når medierne får lov til at udlægge, hvad man mener med sine statusopdateringer, så bliver det først rigtigt grimt. Og det var egentlig det, jeg oplevede. Jeg tør jo næsten ikke skrive noget nu. Jeg har fået over femhundrede nye venner siden i mandags, men jeg kan ikke anbefale metoden, men det er interessant, at det er så vitalt et medie i dagens kommunikation, siger Pernille Vigsø Bagge om oplevelsen.

Du kan se et længere interview med Pernille Vigsø Bagge i TV2/NORD mandag 19.30.