LIGE NU:

Vinderen af Årets ret med Gris 2015 er nordjyde

Den kun 25-årige nordjyde Mads Battefeld Hansen er vinderen af Årets ret med gris 2015.

Det er den kun 25-årige nordjyde Mads Battefeld Hansen, der har vundet i kategorien årets ret med gris 2015. Vinderen blev afsløret på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Mads Battefeld Hansen er til daglig souschef på Henne Kirkeby Kro i Vestjylland. Så hvis du skal smage vinderretten med gris, der er lavet af en nordjyde fra Aars, må du en tur sydvest på. Men det går nok også, når du læser, hvad den asiatisk inspireret ret indeholder: Modnet svinenakke, grillet og glaseret, østers og muslinger, forskellige kål, Shanghai dumpling, Xian long bao fyldt med grisehale og bouillon.

- Jeg er virkelig glad lige nu. Undervejs var vi rigtigt pressede, så jeg var langt fra sikker på, om det var gået så godt. Vi er kun to med herovre, men de andre kokke var søde til at hjælpe. Selvom vi vist var de eneste, der startede med råt kød i dag, så nåede vi det - og med et godt resultat, siger Mads Battefeld Hansen til ritzau.

Mads Battefeld Hansen vandt den fine titel og en vindercheck på 30.000 kroner.

Årets ret med gris er en tilbagevendende kokkekonkurrence. Den er organiseret af Landbrug & Fødevarer, og økonomisk støttet af Norma og Frode S. Jacobsens fond.