LIGE NU:

Vindmøllegigant vil opføre vindmøllepark i Kølby

Svenske Vattenfall vil opkøbe flere grunde omkring nordjyske Kølby ved Løgstør for at opføre en vindmøllepark.

Vattenfall har planer op at opføre en vindmøllepark med 37 vindmøller i den nordjyske landsby Kølby ved Løgstør. I den forbindelse er de nu i gang med at opkøbe omkring 20 af landsbyens huse, for at gøre plads til vindmølleparken.

Det projekt bliver hilst velkomment af Hub North, der er en samling af Aalborg Havn, Region Nordjylland, Aalborg Universitet, Dansk Industri i Nordjylland, Invest in Denmark og Aalborg Kommunes Erhvervsafdeling udgør netværkets bagland.

- Der er jo tale om nogle boliger, som er så godt som usælgelige, som lodsejerne nu får en rigtig god pris for. Den her model tager hensyn til alle interesser - ikke mindst miljøets, siger Henrik Wadmann, projektleder ved vindenerginetværket Hub North.

Henrik Wadmann peger desuden på, at det kan kaste arbejdspladser af sig, når der skal opføres og serviceres på de mange vindmøller. Desuden mener Hub North, at en vindmøllepark vil hjælpe til at opfylde Danmarks klimamæssige ansvar.

- Det er en stor glæde, når alle ender når sammen. Med Vattenfalls strategi får vi meget mere bæredygtig energi samtidig med, at lodsejerne får løst deres problem med at sælge boligen.

I aften i Nordjylland Live er Vesthimmerlands Kommunes borgmester gæst i vores studie, hvor han kommenterer på Vattenfalls planer og betydningen for kommunen.