LIGE NU:

Vindmøller trues af naboerstatninger

Vindmøller på land er jaget vildt, efter en ny ordning åbner op for, at naboer til kommende vindmøller kan søge om erstatning, hvis de føler sig generet af møllerne. Det skræmmer producenterne af den miljøvenlige energi væk.

Den nye ordning gør det muligt for naboer til nye vindmøller at kræve erstatning, hvis de bliver generet af vindmøllerne. Ordningen medfører, at uanset hvor langt væk eller tæt på en ny vindmølle man bor, kan man i princippet søge erstatning hos vindmølleproducenterne.

- Vi frygter, at der ikke bliver opført nye vindmøller på land og at udbygningen dermed går helt i stå, siger administrerende direktør i Vindmølleindustrien Jan Serup Hylleberg.

Heller ikke professor Henrik Lund fra Aalborg Universitet er begejstret for den nye ordning.

- Vi kommer til at se en masse slagsmål om, hvorvidt vi skal have flere vindmølleparker, og det er klart, at det ikke vil være til gavn for vindkraften, siger han.

Ifølge Henrik Lund er den nye ordning blot en af mange forhindringer for, at nye vedvarende energiformer som vindkraft eller biogas for alvor kan vinde frem herhjemme.

- Hvis vi spænder ben for os selv ved at organisere de nye energiformer så dumt som med erstatningsordninger, risikerer vi, at det hele ender brok og ballade, og vi risikerer i sidste ende at blive afhængig af naturgas fra Rusland, siger han.

Hos Dansk Folkeparti har man længe kæmpet for at den grønne energi ikke bliver udbredt på bekostning af den lille mand.

- Vi mener, det er forkert, at nogle få folk spinder guld på andres bekostning. Derfor må dem, der investerer og opfører vindmøller også tage hensyn til naboerne, siger miljøordfører Jørn Dohrmann (DF).

Den nye erstatningsordning gælder for vindmøller, der bliver godkendt efter den 1. januar 2009.

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden