Foto: Foto: TV2 Nord

Vinterferien er over os: Se her, hvad du kan lave

Der er masser af tilbud til ferieramte nordjyder. Vi har samlet nogle af de bedste lige her.

Mens næsten hele Danmark fra og med i dag er trukket i arbejdstøjet igen kan mange her i Nordjylland nu - med god samvittighed - læne sig tilbage og sige: Nu blev det vores tur til at holde ferie. Og vi har fortjent det ekstra meget, fordi vi holdt ud en uge mere end de andre.

Og hvad skal man så få sin vinterferie til at gå med? Der er masser af gode tilbud her i landsdelen, og vi har her samlet et lille udvalg.

Vendsyssel Historiske Museum inviterer den 21. og 22. februar børn og barnlige sjæle indenfor til en legetøjsudstilling med fokus på legettøj fra gamle dage. Gamle dukker, cowboys og indianere, tegneserier snurretoppe og meget andet kan opleves i udstillingen, og så kan man høre historier om, hvordan man holdt fastelavn i gamle dage - og lave sit eget fastelavnsris.

Også på Aalborg Historiske Museum er der i vinterferien fokus på fastelavn og mulighed for at lave sit eget fastelavnsris, sin egen maske eller et gækkebrev.

Vendsyssel Kunstmuseum byder indenfor til udstillingen "Lost in the Clouds" af Ole Terløse. Udstillingen består af en række store, computerskabte billeder, der viser børn i situationer, de ikke kan overskue. Det er konkret og eksistentiel forvirring, og det er gratis for alle under 18 år.

Knivholt i Frederikshavn åbner tirsdag og torsdag helt gratis op for offentligheden og inviterer alle interesserede indenfor i smedeværkstedet hvor man kan se og høre de arbejdende smede og få en snak med dem om det gamle håndværk.

Den danske popstjerne Mads Langer gæster 25. februar Arena Nord i Frederikshavn. Der er allerede solgt rigtig mange billetter til koncerten, men der er stadig pladser tilbage. Køb billet til koncerten og oplev hits som 3 A.M. og Tunnelvision.

Den klassiske historie om Hodja fra Pjort, der i Danmark nok bedst er kendt sammen med Sebastians fantastiske musik, kommer i vinterferien til live på scenen i både Aalborg og Hjørring. Kristian Gintberg, der er kendt vidt og bredt blandt Ramasjangs faste seere indtager hovedrollen og spiller den 21. februar i Aalborg Kongres og Kultur Center. Forestillingen er udsolgt, i Aalborg, men Kristian og forestillingen drager den 26. februar videre til Vendelbohus hvor der stadig er billetter til salg. 

I Aalborg Zoo er der i vinterferien fokus på is. For hvordan kan isbjørnen egentlig holde varmen i 40 graders frost? Og hvordan overlever rensdyret i meterhøj sne? Aalborg Zoo giver dig svaret.

Og så er vinterferien denne sæsons sidste chance for at stå på skøjter midt i Aalborg. Skøjtebanen på CW Obels plads pakkes sammen ved udgangen af uge 8, så det er med at få testet dine skøjtefærdigheder af nu, hvis ikke du allerede har.