02:31

Claus Nielsen kører cykelløb med sit hold hjemme i skuret.

Virtuelle cykelløb mere og mere populære

I et skur i et parcelhuskvarter i Skørping sidder en af Danmarks bedste e-sports cykelryttere og kører løb mod verdenseliten.

E-sport er for alvor ved at vokse sig stort, men de fleste forbinder det nok stadig mest med unge, der spiller skydespil. Men nu er andre og mere traditionelle sportsgrene også ved at flytte ind i den virtuelle verden. 

Claus Nielsen, 43 år, familefar med tre børn og danmarksmester i landevejscykling i klassen Herre 40. Han er også teamleder og cykelrytter på Danmarks første egentlige esports cykelhold Fusion Esport Cycling Team. 

Løbene bliver kørt i programmet Zwift, hvor der er tusindvis af ryttere fra hele kloden og mulighed for at køre et nyt løb hvert kvarter. 

Indendørs e-cykling

E-cykling er en ny disciplin indenfor e-sport, hvor man kan dyste med andre og få motion. Zwift er blandt de mest brugte programmer, og der er deltagere fra hele verden. Skal man have adgang til samtlige løb og etaper, skal man betale for et månedligt abonnement. 

 

For at kunne deltage kræver det, at man har en hometrainer, der selv kan styre stigning og belastning. Danmarks første e-sports cykelhold, som Claus Nielsen er en del af, blev grundlagt i oktober 2018, og på holdet er der 12 danske ryttere. 

Øverst i artiklen kan du se indslaget om Claus Nielsen og Danmarks første esports cykelhold.