LIGE NU:

Viste dødsvideo til fest

Den tiltalte i sagen om det såkaldte stadiondrab optog en videosekvens med den afdøde, som han viste til flere af sine venner og helt fremmede til en fest dagen efter drabet. Det kommer frem under retssagen i dag i Aalborg.

Den tiltalte, en nu 16-årig dreng, optog en videosekvens på sin telefon efter han havde gennemtævet den 48-årige Henrik Bjerremand Kristensen i oktober 2007 ved Aalborg Stadion. Dagen efter blev både den og hans blodige sko fremvist til en fest, som den tiltalte var til. Flere kammerater og helt fremmede kunne med selvsyn se den makabre video.

Ifølge tiltalte var det et uheld, at han optog videoen. Han ville kun have taget et billede, så en kammerat kunne vurdere, hvilken tilstand den dræbte, var i.

Den tiltalte indrømmede også, at han havde ringet til en kammerat for at få hjælp, og at han mødtes med vennen ved et nærliggende værtshus. Efter en kort samtale besluttede de sig for at vende tilbage til gerningsstedet, men da var politiet allerede på stedet. Herefter flygtede de til en lejlighed i Nørresundby. Undervejs skilte den tiltalte sig af med det blodige tøj og den dræbtes pung og nøgler.

Derimod vil han ikke erkende, at han havde flyttet den dræbte over under en lampe for bedre at kunne filme ham. Det gav retten ham ret i, fordi de med selvsyn kunne se at filmsekvensen var lavet før den dræbte blev flyttet.

Fremvisningen af dødsvideoen foregik for lukkede døre.