LIGE NU:

VM for håndværkere

En 21-årig mand fra Hjørring er gået skarp i træningslejr. Om tre uger skal han til verdensmesterskaberne i en disciplin, som kræver hård træning og nøje præcision.

Søren Hvidberg Henriksen er dobbelt danmarksmester og nordisk mester, i øjeblikket træner han til verdensmesterskabet i Leipzig.

Han dyster i en helt særlig disciplin. Han er nemlig flisemurer.

Om tre uger drager han til VM for håndværkere. Søren Henriksen kæmper om guldet mod 23 andre flisemurer.

- Det glæder jeg mig til. At komme ned og opleve og prøve at komme ned og konkurrere imod nogle andre, der er dygtigere eller lige så dygtige, eller hvad de nu er, siger han.

 

Konkurrencen bliver kaldt WorldSkills, der er cirka tusinde håndværkere inden for forskellige fag, der har kvalificeret sig til at være med.

 

Søren Henriksen træner fem dage om ugen op til konkurrencen. Han har allerede muret flise-modellen op tre gange. Særligt har det været svært at få fugerne til at få samme bredde.

Men der er en grund til at han er blevet så god, som han er.

 

- Når Søren nu er nået dertil , så er det fordi vi har trænet den samme igen og opgave igen og igen og igen, siger Lars Schmidt, der er landstræner for flisemurer.

 

Til WorldSkills har flisemurerne kun 22 timer til at mure de to vægge og gulv ud fra en fast model.

 

Selvom det er håndværket der gælder, så ligger alt ikke i fingrene, han har også en mental træner tilknyttet. Og det hjælper på troen.

 

-

Jamen jeg forventer at komme hjem med en førstepræmie, siger Søren Henriksen.