LIGE NU:

Voldelige fodboldfans på dagsordenen

20 danske fodbold fanklubber var i dag forsamlet i Aalborg, bl.a. for at diskutere problemet med de voldelige fodboldfans.

Selv om der på landsplan kun er omkring hundrede voldelige fodboldfans, så er de tilsyneladende ligeglade med de tiltag politiet hidtil har iværksat.

-Vi har set eksempler på, at de på vej ud til kampen, har samlet penge ind i bussen til de bøder de regner med at få, siger Jan de Vos, fodboldfan fra "Odense Tigers" til TV2/NORD.

En ny fodboldlov er på vej, og den åbner nye muligheder for politiet over for de voldelige fans. Blandt andet ved at udelukke dem fra kampene.

-Dem der kun kommer for at lave vold og ballade, de kan få karantæne, og blive bortvist i en periode på op til 2 år, siger Vicepolitiinspektør, Jesper Grønbech, Rigspolitiet til TV2/NORD.

Bestemmelsen om karantæne har mødt kritik. Karantænen kan idømmes med det samme, alene på baggrund af en sigtelse, og det frygter formanden for Danske Fodbold Fanklubber kan ramme uskyldige.

-Vi har nu fået et lovforslag, der har indbygget, at man kan anke den karantæne den man har fået, og det er et kompromis som vi er nogenlunde tilfreds med, siger formand for Danske Fodbold Fanklubber, Ronni Abelgel, til TV2/NORD.

Politiet er dog ikke i tvivl om at loven nok skal ramme de rigtige.

-Jeg regner med at det højst er omkring en hundrede stykker der vil blive idømt karantæne. Og det er dem det har vist sig, at det er meget svært at ramme på anden måde - dem der kun kommer for at lave ballade, siger Vicepolitiinspektør, Jesper Grønbech, Rigspolitiet til TV2/NORD.

Den nye fodboldlov forventes vedtaget her i foråret så den kan træde i kraft til sommer.