02:10

Foto: Kim Christiansen (Arkiv)

1 af 2

Voldsom vind afgjorde cykelløb

Kun de stærkeste klarede den stærke blæst i Thy.

Det blæste som den såkaldte halve pelikan, da næsten 200 cykelryttere fra hele Europa kørte et stort internationalt cykelløb i Thy. Et faktum der glædede det lokale stortalent Michael Walgren.

- Jeg kan godt lide, at løbet bliver så hårdt som muligt, og så er det jo min hjemmebane, så jeg håber jeg kan køre med om sejren, siger Michael Walgren til TV2/Nord.

Ude på den 180 kilometer lange rute forsøgte adskillige ryttere sig med udbrudsforsøg. Alle gik døde i vinden og blev hentet. Da feltet efter en rundtur i Thy igen nåede Thisted så var der kun en større gruppe af de stærkeste ryttere tilbage. Blandt dem Michael Walgren.

Men Michael Walgren kom aldrig til at spille nogen stor rolle, for da rytterne kørte ind i Thisted angreb Team Concordia Forsikring Riwals profil Martin Mortensen sammen med blandt andre Walgrens holdkammerat Troels Vinther. I alt fire ryttere kom i udbrud og fik hurtigt et afgørende forspring. I spurten var Spanske Constantino Zaballa fra Christina Watches Onfone den hurtigste. Martin Mortensen blev nummer to.

- Jeg fik da vist trøjen frem, men inderst inde, så er jeg skuffet over, at jeg kun blev nummer to. Jeg synes jeg var den stærkeste derude, forklarer Martin Mortensen til TV2/Nord.

Det lokale håb Michael Walgren kom ind med gruppen lige efter de forreste, og stortalentet var ikke helt tilfreds med sin egen indsats.

- Jeg laver nogle fejl derude, og kommer til at sidde lidt forkert. Men sådan er det. Man kan jo ikke vinde hver gang. De andre kan jo også godt køre på cykel, siger Michael Walgren til TV2/Nord.