LIGE NU:

“Vovet” julekalender fra TV2 Nord: Følg med og vind julelækkerier

Hunden Viggo kan over 200 forskellige tricks. I TV2 Nords hundegode julekalender viser han 24 af dem, og hver dag er der mulighed for at vinde julegodter.

Border collien Viggo kan danse, stå på forpoterne og fortælle en hemmelighed.

Nu er han hovedperson – eller hovedhund, om man vil - i julekalenderen “Jul med Vakse Viggo”, som sendes på TV2 Nords facebookside og her på tv2nord.dk hver dag frem til juleaften. Julekalenderen er lavet i samarbejde med Dansk Kennel Klub.

Hver morgen bliver der delt et nyt trick med et spørgsmål på Facebook. Svarer man rigtigt på spørgsmålet, er man med i lodtrækningen om julelækkerier.

Træningen er en leg

Viggo og ejeren Zara Holst Zachariasen fra Hobro går til hundetræning to gange om ugen. Derudover træner de derhjemme hver eneste dag, og Viggo kan over 200 hundekunster.

Mød Viggo og Zara her.

- Jeg bruger en halv time hver aften på at sidde på gulvet og lave lege med ham. Jeg ved godt, at jeg træner, men jeg siger, at jeg leger. Det giver mig smil og glæde, og jeg synes, at det er fascinerende at lære hundens sprog, siger Zara Holst Zachariasen.

Hun bruger læringstilgangen shaping og markerer med en klikker, når Viggo gør det, hun vil have ham til.

 

- Jeg deler træningen op i små bidder, så Viggo kun kan få succes. Man skal have tålmodighed og man skal synes, at det sjovt – og så må man ikke blive irriteret, for det kan hunden mærke, siger Zara Holst Zachariasen.

Viggo skal føle sig som verdens bedste

Det var Viggos høje tempo, som Zara Holst Zachariasen faldt for. Hun elsker at aktivere ham og selv komme op i tempo – men hun har også oplevet, hvordan Viggo skruede ned for tempoet i en periode, hvor Zara var syg.

- Jeg har været syg i halvandet år, og når jeg har haft det dårligt, har han været ved min side. Det er fedt at have en, man kan være så meget på bølgelængde med, siger hun.

 

For Zara Holst Zachariasen er det vigtigt, at Viggo føler, at han er en dygtig hund.

- Vi kan alle godt lide at få succes og være gode til noget. Når man føler det, så vokser man et par centimeter. Det er min opgave som hundefører at få Viggo til at føle sig som verdens bedste, siger hun.

Følg med hver dag på TV2 Nords facebookside og deltag i konkurrencerne.

Endnu mere jul på TV2 Nord

Kan du slet ikke få nok jul?

Lige her kan du se og høre årets julesang fra værterne på TV2 Nord - nemlig sangen "Mon det bliver jul i nord":

"Mon det bliver jul i nord" - årets julesang 2020 fra TV2 Nord.

Du kan også klikke ind her og se TV2 Nords julekalender fra Aalborg Zoo fra 2019, hvor dyrepasser Katrine Christensen fortæller spændende, sjove og overraskende historier om dyrene i zoo.