LIGE NU:

Vrå Højskole planlægger udvidelse for 15 mio

Vrå Højskole søger Hjørring Kommune om at garantere for et lån til byggeri af nye værelser og renovering af gamle elevfløje.

Vrå Højskole planlægger en omfattende renovering af skolens gamle elevfløje samt byggeri af 11 nye værelser. Værelserne skal gøres energipassive og samtidig skal skolens kunstsal gøres energipositiv. Det betyder at kunstsalens tag skal forsynes med solceller, der kan samle energi, der også kan bruges i skolens andre bygninger. Og det er tiltrængt, fortæller viceforstander Søren Ottzen.

- Det skal ske nu. Vi har nogle meget nedslidte elevboliger. Og hvis vi bare lader stå til, så går den ikke meget længere, siger Søren Ottzen.

Højskolen har derfor planlagt en omfattende renovering for samlet 15,1 millioner kroner. En stor sum penge, som højskolen har brug for Hjørring Kommunes hjælp til at finde. For at Vrå Højskole kan få finansieret renoveringen skal kommunen nemlig garantere for lånet.

- Vi tror på, at det går igennem, siger viceforstanderen.

Hjørring Kommunes økonomiudvalg behandler onsdag morgen højskolens ansøgning. Bliver det til et positivt svar til Vrå Højskole, så planlægger skolen at begynde byggeriet i februar næste år.

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden