Foto: Iben Hedemann (arkiv)

Vraget Aalborg-spiller træner stadig med

Mads Mensah Larsen træner stadig med VM-holdet i Spanien, selv om han må se de afgørende kampe fra tribunen.

Aalborg Håndbold-spilleren Mads Mensah Larsen var ærgerlig og skuffet, da landstræner Ulrik Wilbek kom med meldingen om, at han skulle skiftes ud med Jesper Nøddesbo.

Men Aalborg-spilleren har accepteret beslutningen.

- Jeg var selvfølgelig skuffet. Så var der to muligheder. Den ene var at blive her og prøve at bidrage med det, jeg kan uden for banen, og ellers kunne jeg gå og være sur og trist.

- Men så var det nok bedre bare et rejse hjem. Jeg har valgt den første mulighed, siger Mads Mensah.

Backen, som var med i det indledende gruppespil og i 1/8-finalen mod Tunesien, er stadig sammen med resten af truppen og træner også med, når Mikkel Hansen må sidde lidt over.

- Mikkel træner jo ikke så meget med. Så det er jo fint, at der er en, der kan spille venstre back, når vi træner. Så kan jeg også holde mig i gang til, når vi skal hjem til klubberne, siger han.

Inden Danmarks VM-semifinale mod Kroatien i aften er det dog hårdt ikke at være en del af truppen.

- Jeg vil da helst være med. Nu er der jo ikke noget, jeg kan gøre, når kampen først er i gang. Så der er ingen tvivl om, at jeg helst vil spille, men jeg har affundet mig med, at det ikke bliver i den her omgang, siger han.

Mads Mensah fik allerede Wilbeks melding tirsdag morgen - dagen før kvartfinalen mod Ungarn.

- Der blev jeg lige kaldt til side og blev sat ind i situationen om, at hvis Nøddesbo kunne træne 100 procent med, så skulle jeg skiftes ud, fortæller han.

Mads Mensah vidste derfor godt, at det lignede et VM-exit før og under træningen senere tirsdag eftermiddag, da Nøddesbo trænede med for fuld kraft.

- Det holdt jeg ikke øje med, for jeg kunne ikke se nogen grund til, at han ikke skulle være klar. Så jeg havde allerede indstillet mig på, at det var sådan, det var.

- Jeg vidste det allerede, da jeg fik det at vide, for der var ikke noget, der tydede på, at Nøddesbo ikke skulle være klar, fastslår Mads Mensah.

Danmarks semifinale mod Kroatien går i gang klokken 21.30.

/ritzau/