Vred caféejer lægger tyv på nettet

Efter at have haft indbrud i nat har en vred caféejer fra Vejgaard lagt et billede af indbrudstyven på sin facebook-profil, selvom det er ulovligt.

Klokken 06.02 fredag morgen gik alarmen hos Café Frederiksberg i Vejgaard. En indbrudstyv løb afsted med 6.000 kroner i kontanter, en masse cigaretter samt et ukendt antal koncertbilletter. Et overågningskamera i baren tog nogle udemærkede billeder af tyven på fersk gerning.

Caféens indehaver Marianne Holm har efterfølgende lagt et af billederne af tyven ud på sin facebook-profil. Her opfordrer hun i billedeteksten sine venner og venners venner til at dele billedet.

- Jeg føler da, at mine rettigheder er krænket, når han bryder ind hos mig, så jeg håber da bare at han bliver fanget, siger Marianne Holm.

Men det er ulovligt at lægge overvågningsbilleder på nettet. Det siger Charlotte Bagger Tranbjerg, der er lektor i persondataret ved Aalborg Universitet.

- Man må ikke videregive strafbare oplysninger om andre personer, slår Charlotte Bagger Tranbjerg fast.

- Det er klart et strafbart forhold, idét personen på billedet kan identificeres, siger lektoren efter at have set billedet på facebook.

Caféejeren har overvejet konsekvenserne af at offentliggøre billedet.

- Jeg har da overvejet lovligheden, men nu har jeg valgt at lægge billedet på facebook. Hvis jeg så får en bøde for det, så må jeg jo betale den, siger Marianne Holm.

På blot 5 timer er Marianne Holms billede blevet delt næsten 300 gange.

Forsiden lige nu