LIGE NU:

Vrede borgere i Tårs

Den 40 år gamle svømmesal i Tårs lukker til sommer. Borgerne er oprørte og føler, at politikerne i Hjørring Kommune afvikler de små bysamfund. Pjat, Tårs er ikke glemt, lyder det fra borgmester Arne Boelt.

- Det er ærgerligt, at svømmesalen lukker. Vi har børn, der bruger den til svømmeundervisning i skolen. Nu ved vi ikke, hvad der sker, lyder det fra Bjørn Nielsen, der bor med kone og tre børn i Tårs.

I begyndelsen af 70'erne åbnede svømmesalen i Tårs, i forbindelse med at hallen blev bygget. Men til sommer er det slut. En påtrængt renovering vil i følge byrådet i Hjørring Kommune være alt for dyr.

"Ærgerligt","trist" og "mangel på politisk opbakning til de småbysamfund" lyder det i dag fra flere af byens knap 2000 indbyggere - blandt andet fra byens købmand.

- Det er meget uheldigt, at politikerne vælger at lukke svømmesalen helt. Først var det biblioteket, nu muligheden for at svømme her i byen. Hvad bliver det næste? Jeg ser det som en afvikling af et veludviklet bysamfund, siger Ole Thomsen, der har supermarkedet HT Super Best.

Skuffelsen er særlig rettet mod borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt. Men fra ham lyder det, at politikerne længe har kæmpet for svømmesalens overlevelse. I flere år var politikere fra byrådet i dialog med borgerne - blandt andet med planer om at energirenovere den 40 år gamle sal, så de enorme driftsudgifter kunne falde. Men planerne gik i hårdknude, og derfor ender det nu med en lukning.

- Siden 2010 har vi haft en dialog om energirenovering, men borgerne ville have mere - ja, en helt ny hal. Og så går tingene, som det er gået. Desuden har kommunen et stramt budget, der gør, at der skal spares, fortæller Arne Boelt til TV2/NORD.

75-årige Svend Dissing Andersen har været livredder i svømmesalen i fem år. For ham er det vemodig, at han nu er gået ind i sin sidste sæson.

- Det er trist, for svømning er en god aktivitet, og børnene elsker det, siger Svend Dissing Andersen.

Borgmesteren vil gerne opmuntre borgerne i Tårs.

- De skal huske på, at der er blevet bygget til skolen, og at der er kommet et helt nyt mediatek. Desuden er der afsat fire millioner kroner til byfornyelse i 2015 - vi har ikke glemt Tårs.

Hvad synes du?