LIGE NU:

Vrede fiskere: Vil du overvåges på din arbejdsplads? Det vil vi ikke

Til efteråret begynder man at installere kameraer på danske fartøjer, der fisker i Kattegat. I løbet af 2021 skal alle de berørte både have installeret kameraer. Og det er fiskerne i Kattegat ikke tilfredse med.

Vrede fiskere indtog i dag Aalborg. Fiskefartøjer fra hele landet lagde tidligt i morges til kaj i byen. Det skete fordi fiskerne ville vise deres utilfredshed med at de fremover skal kameraovervåges, når de fisker i Kattegat. Det er et syn man ikke se hver dag. En kortege af kuttere, der sejler gennem Limfjorden.

- Vil du overvåges 24/7 på din arbejdsplads? Det vil vi ikke, siger Thomas Christiansen, Fisker, Læsø.

Kutterne lagde til ved Honnørkajen i Aalborg, hvor de gjorde klar til en protestmarch. Efterfølgende skulle de til møde med fiskeriministeren, hvor de håbede at kunne få ham til at droppe ideen om kameraovervågning.

- Jeg var ude at køre i min bil, da jeg blev ringet op og fik at vide, at vi skulle have kameraovervågning også. Jeg blev simpelthen bare så ked af det, så jeg satte min båd til salg med det samme. Sådan siger en fisker fra Læsø, Torben Christensen.

Og formanden for Strandby Fiskeriforening, Claus Hjørne Pedersen stemmer i.

- Jeg synes, det er mistænkeliggørelse af danske fiskere. Og jeg synes, det er forskelsbehandling overfor andre EU-fiskere, at der skal kamera om bord i hos danskere fiskere, der vil fiske i kattegat.

Det er ikke overvågning men kontrol af lasten

Torskebestanden i Kattegat er hårdt presset - det erkender fiskerne. På et ministermøde i EU har Fiskeriminister Mogens Jensen forhandlet sig frem til at der stadig kan fiskes en reduceret mængde torsk i Kattegat. Til gengæld fiskerne have installeret et overvågningskamera, så myndighederne kan overvåge, hvor mange torsk der bliver fanget.

- Det er interessant for os er jo ikke at fiskerne, men at overvåge hvad det er, der kommer ind af last, forklarede minister Mogens Jensen (S).

Læsøfiskerne fanger Jomfruhummer i Kattegat, men der torsk med som bifangst. Ministeren mener ikke at det hele bliver registreret i dag.

Har du ikke kendskab til nogen, der snyder?

- Ikke snyder. Jeg vil da være ærlig at sige, at der kan godt ske, der smutter en enkelt torsk med ud, men jeg vil ikke kalde det snyd, siger fiskeren Thomas Christiansen. 

Men mødet fik ikke løst konflikten mellem minister og fisker. Mogens Jensen står fast og vil ikke droppe overvågningen.

- Det, at vi ønsker en effektiv kontrol af fiskeriet, er jo ikke et udtryk for en særlig mistillid til fiskerne, det handler bare om effektiv kontrol , sagde ministeren.

Og det var fiskerne ikke helt tilfredse med.

- Jeg synes ikke vi fik ret meget ud af det, jeg må sige, at jeg synes, han virkede lidt arrogant i forhold til det, vi kom med, siger Thomas Christiansen, Fisker, Læsø. 

 

 

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

155019160_3938959839460037_8925757446378534070_o

Fokus på ny fjordforbindelse: Stil spørgsmål til transportministeren

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

Til forsiden

Til forsiden