Foto: Per Frank Paulsen

Vuggestuebørn bruger iPads

Ny teknologi bliver introduceret til de allermindste børn. I mange børnehaver og sågar vuggestuer er det i dag helt almindeligt at børnene bruger tablets.

Kasper og William spiller vendespil på Ipaden. De er vuggestuebørn her i Børnehaven Sklipper Clement i Aabybro, hvor Ipad nu er en del af hverdagen. Børn ned til halvandet år bruger ipads.

- Vi så bare tendensen, altså at tablet bliver brugt mere og mere. Vi tror den er en stor del af vores fremtid. Derfor synes vi at vi skulle introducere de gode ting ved en ipad for børnene i en forholdsvis tidlig alder, siger pædagog Hanne Smed Jensen.

Børnehavebørnene bruger ipaden til at tage fotos, når de er på tur. Bagefter fortæller de hinanden historier ud fra billederne.

- Det er ikke børnepasning. Det er ikke for at sætte nogen til side, så jeg kan passe resten, understreger Hanne Smed Jensen.

De fleste af børnene bruger også tablets derhjemme. Fysioterapeuter oplever at børn bruger tablets i overdreven grad. Børn helt ned i 7-års alderen kommer i behandling for tabletskader her hos Aalborg Fysioterapi. De har hovedpine og ondt i nakken.

- Der er flere og flere børn, der har en smartphone og en tablet, som bruger den rigtig meget. De bruger den intensivt til at spille på. Derfor får de tidligere og tidligere nogle problemer, som børn normalt ikke har, fordi de er vant til at røre sig mere i stedet for, siger fysioterapeut Rasmus Gravesen.

Tilbage i børnehaven. Her er holdningen af tablets er kommet for at blive - sammen med alt muligt andet legetøj.

- Vi er meget opmærksomme på at det ikke bliver for meget. Ipaden skal ikke erstatte noget. Vi har stadig spil og puslespil på hylderne og de bliver brugt ligeså meget som altid, siger Hanne Smed Jensen.