Wiis er ny direktør i KL

Foto: Johnni Isaksen

Jane Wiis bliver ny direktør i Kommunernes Landsforening. Hun kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune.

Kommunernes Landsforening (KL) har ansat Jane Wiis som ny direktør i foreningen med tiltrædelse den 1. august i år.

- Efter 6 fantastiske og begivenhedsrige år i Frederikshavn Kommune og sammenlagt 20 år i den kommunale "frontlinje" med ansættelser både i store og små kommuner, godt spredt ud over landkortet, så synes jeg, at jobbet som direktør i KL , hvor jeg kan komme til at knokle for alle kommunerne på én gang, ligger lige til højrebenet, siger kommunaldirektør Jane Wiis.

Hun kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune, hvor hun også er født og opvokset.

- Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Jane Wiis som den bedste - i et meget kvalificeret ansøgerfelt på 21 personer. Jane har et stort kendskab til den kommunale virkelighed. Og jeg er overbevist om, at hun vil kunne bidrage med nye, konstruktive og måske lidt anderledes vinkler på, hvordan KL kan udvikle sin interessevaretagelse, siger KL's kommende formand, Erik Nielsen.

Dermed skal Frederikshavns Kommune på jagt efter en ny kommunaldirektør, og borgmester Lars Møller beklager kommunaldirektørens afgang.

- Jane Wiis har på alle måder været "vores" kommunaldirektør og er lykkedes med at styre os helskindet igennem meget vanskelige udfordringer både på den økonomiske, organisatoriske og politiske front. Vi ville meget gerne have beholdt hende her oppe på toppen af Danmark. På den anden side, når det nu skal være, så er jeg rigtig glad for, at alle 98 kommuner nu kommer til at drage nytte af hendes store viden og brede erfaring fra den brogede kommunale virkelighed, siger borgmester Lars Møller.

Jane Wiis er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

I KL træder Jane Wiis ind i KL's fire mand store direktion, hvor de øvrige medlemmer er admimistrerende direktør Kristian Wendelboe, cheføkonom Jan Olsen og direktør Sine Sunesen.

Forsiden lige nu