LIGE NU:

Xtel vandt

Software-virksomheden Xtel fra Aalborg blev årets vinder af den nordjyske it-pris BrainsBusiness Award. Prisen blev overrakt af den svenske astronaut Christer Fuglesang foran godt 300 erhvervsfolk og forskere fra it-verdenen i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Xtel er dette års mest innovative it-virksomhed. Det står fast efter en række nøglepersoner fra den danske it-branche og -forskningsverden enstemmigt har udpeget virksomheden til dette års vinder af BrainsBusiness Award.

Xtel vinder prisen for sine kompetencer inden for indlejrede og trådløse løsninger og for sin evne til at vokse inden for nye forretningsområder som energiteknologi og sundhedsløsninger. Xtel tæller 60 medarbejdere på hovedkontoret i Aalborg, og det var en stolt direktør, der modtog prisen.

- Vi havde bestemt ikke forventet at vinde, så vi er meget, meget overraskede og stolte lige nu. Det er en fantastisk anerkendelse af det arbejde, vi sidder og laver hver dag. Og æren tilfalder hver en medarbejder i virksomheden, sagde direktør Torben Lund fra Xtel.

Prisen blev overrakt af Skandinaviens eneste astronaut, der har været i rummet, svenskeren Christer Fuglesang, som op til prisoverrækkelsen med udgangspunkt i sin usædvanlige karriere gav inspiration til de ca. 300 fremmødte erhvervsfolk og forskere.

Der var også lykønskninger fra priskomiteens formand Lars Bonderup Bjørn, der kunne konstatere, at niveauet blandt de nominerede er steget år for år:

- Xtel er en meget spændende virksomhed, som oplever eksplosiv vækst. De lever lidt ubemærket - også i forhold til deres faktiske størrelse - men der er ingen tvivl om, at de er unikke og vækstskabende. Viden bliver på fornemste vis omdannet til forretning med kommerciel og international gennemslagskraft, og kunderne tæller mange af de helt store spillere. Virksomheden er fremsynet og kombinerer deres unikke tekniske formåen med brugerinddragelse og brugerforståelse på bedste vis. En meget værdig vinder af BrainsBusiness Award 2013, siger han.

35 virksomheder og enkeltpersoner var nominerede til dette års pris.