Foto: Torben Hedemose

Yngste mand i VM-trup: Det kan hurtigt gå galt

Mads Mensah Larsen kom med i VM-truppen på et af de yderste mandater, og han er stolt og glad over udtagelsen.

Mads Mensah Larsen er med sine blot 21 år på bagen yngste mand i den danske trup til håndbold-VM. Mandag blev Aalborg-spilleren udtaget til den endelige trup på 16 spillere.

Playmakeren Rasmus Lauge er også 21 år, men han har fødselsdag to måneder før Mads Mensah Larsen, som naturligvis var lykkelig for at komme med til VM i Spanien.

- Jeg er super glad og stolt over, at det var det, det endte med.

- Jeg tror, at årsagen, til at jeg kom med, er, at jeg har gjort de ting godt nok, som Ulrik Wilbek og jeg havde snakket om, siger Mads Mensah Larsen.

Den højrehåndede bagspiller tror på et godt VM for Danmark, men han mener også, at der er risiko for, at gode hold som Danmark kan ryge tidligt ud af turneringen.

- Jeg tror, at vi kan nå langt. Men jeg må også sige, at tætheden i herrehåndbold er meget stor. Der er rigtig mange gode hold, som kan slå hinanden på dagen.

- Og med den turneringsstruktur, der er til VM med tidlige knald eller fald-kampe, kan man hurtigt snuble. Det kan hurtigt gå galt. Men jeg synes, vi har et super godt hold, siger han.

Allerede efter de fem indledende kampe ved VM venter der 1/8-finaler, og man kunne ved sommerens OL skuffende konstatere, at Danmark røg ud til Sverige allerede i kvartfinalen.

Mads Mensah Larsen vil forsøge at bidrage med sin gode fysik og sit gå-på-mod, når han får chancen ved VM.

- Jeg håber at komme med noget gejst og fight. Og at jeg kan komme ind og lukke de huller, som jeg bliver bedt om, siger han.

Det bliver formentlig mest på pladsen som højre back, at han vil få spilletid, men det er han helt afklaret med, selv om det ikke er favoritpositionen.

- Det har jeg det fint med. Jeg vil bare gerne spille. Så må det andet komme i anden række, og det er heller ikke helt nyt for mig, siger Mads Mensah Larsen.

Danmark rejser til spanske Sevilla på torsdag, hvorefter Qatar venter i den første VM-dyst om lørdagen.