Foto: Thomas Gaardsmand

Zoolog: Alligatoren er en krokodille

Alligatoren, der blev fundet i Haverslev, er en krokodille af arten brillekaiman, der kan blive flere meter lang og er ulovlig at holde som kæledyr i Danmark. Det oplyser Aalborg Zoo.

TV2/Nord har tidligere i dag fragtet den døde alligator fra Haverslev til Aalborg Zoo for at få fastlagt racen. Men det var ikke en alligator, der blev fundet - det var en krokodille.

- Det er en krokodille af arten brillekaiman. Den kommer fra Sydamerika og kan i voksen størrelse blive flere meter lang. Derfor er den også ulovlig at have som kæledyr, siger Jesper Lauritzen fra tropehuset i Aalborg Zoo til TV2/Nord.

Aalborg Zoo slår desuden fast, at den knap halve meter lange krokodille koster omkring 5.000 kroner, og formentlig var død kort tid efter, den har sluppet fri fra dens bopæl.

- Den er jo vant til 25 graders varme, så hvis den først kommer ud i den danske kulde, så dør den efter ti meter, siger Jesper Lauritzen.

Aalborg Zoo vil ikke have krybdyret, hvorfor TV2/Nord kører den tilbage Haverslev, hvor den formentlig bliver destrueret.