Seneste nyt:

Stor opgave venter for Kollerup som erhvervsminister

Som nyudnævnt erhvervsminister kan Simon Kollerup godt forvente at skulle jonglere mange interesser – også fra det nordjyske bagland.

Selvom thyboen Simon Kollerup har et hjerte, der banker for sin hjemstavn, skal nordjyske virksomheder ikke forvente særbehandling.

På trods af sin status som folkevalgt i Nordjylland, kan Kollerup ikke tage særlige regionale hensyn i sin nye rolle som erhvervsminister.

- Der er jo en forventning om, at den baggrund og den viden, man har med fra et lokalområde, også bliver brugt i det politiske arbejde, men det skal gøre på en måde, så det passer ind i den helhed, der er for hele landet, siger Ole Stavad, der besad posterne som skatte- og erhvervsminister under Poul Nyrup Rasmussen.

En betragtning, der også deles af Dansk Industris formand i Vendsyssel, Richard Fynbo.

- Han er minister for hele landet, men det skader vel næppe, at han er valgt i vores storkreds, siger Richard Fynbo, direktør for Fynbo Foods, til TV2 Nord.

Tredje limfjordsforbindelse bliver et tema

Som erhvervsminister skal Simon Kollerup forholde sig til alt fra rammevilkår til rekruttering af arbejdskraft – problematikker, der fylder i erhvervslivet landet rundt.

Særligt en nordjysk problematik kan Kollerup dog ikke komme uden om – nemlig erhvervslivets ønske om en tredje limfjordsforbindelse.

- Vi har set, hvad der sker, når broen er lukket eller tunnelen er stoppet. Det er katastrofalt, og det betyder jo også, at nye virksomheder ikke tør placere sig i Vendsyssel, siger Richard Fynbo, der har en klar forventning om, at den nye regering fortsætter arbejdet mod en tredje limfjordsforbindelse.

En opfattelse, som Simon Kollerups partikollega og forgænger på posten deler.

- Når regeringen kommer med sin infrastrukturplan, som de selvfølgelig skal forhandle bredt, så ved de godt at kommer de med et udspil, der ikke rummer en tredje limfjordsforbindelse, så vil vi være en hel del nordjyder, der ikke synes, de har passet deres arbejde, siger Ole Stavad.

Den afgående regering og Dansk Folkeparti præsenterede tidligere i år en infrastrukturaftale, der inkluderede en tredje limfjordsforbindelse. En aftale, der efter valget ikke længere er flertal for.