Amalie Thomsen og Ida Villumsen (båden forrest i billedet) kom fint fra start i deres semifinale. Da de krydsede målstregen rakte placeringen som summer seks dog kun til en b-finale. Foto: Murad Sezer, Scanpix

Nordjyske Amalie videre til B-finalen

Nordjyske Amalie Ringtved Thomsen og Ida Villumsen sluttede på en sjetteplads i semifinalen i 500 meter toerkajak og dermed er medalje-håbet ude.

Det blev ikke til medalje for nordjyske Amalie Ringtved Thomsen og makkeren Ida Villumsen i toerkajak. Selv om de to tidligere mandag kvalificerede sig til semifinalen, så rykkede deres indsats der ingen steder.

De to havde en fin start og rykkede de første 250 meter - men derefter så det ud til, at danskerne stenede og totalt mistede håbet for at få bådspidsen frem i front.

Der var da forhånd heller ikke den store grund til optimisme, da de to danskere havde givet udtryk for at det er i firekajak (K4), de satser på medaljer.

Det blev til en sjetteplads, og det var de to unge roere yderst tilfredse med.

- Det var pissefedt at  være med, og vi nyder det, vi synes sådan set, det var stort bare at komme i semifinalen, så vi er yderst tilfredse, fortalte de to efterfølgende i et interview til TV2.

De to er nu klar til at to B-finalen. Det sker i morgen eftermiddag dansk tid.

Amalie Ringtved Thomsen flyttede som 18-årig fra de trygge rammer i Aalborg for at forfølge sine kajakdrømme på eliteniveau i København. Den investering har nu givet nu pote, idet hun tidligere på sommeren blev udtaget til OL i firekajak. Og det er altså her, at Danmark satser på medalje.