Christinna Pedersen er udtaget til OL. Foto: Team Danmark

Kamilla Rytter Juhl er udtaget til OL. Foto: Team Danmark

Christinna Pedersen er udtaget til OL. Foto: Team Danmark

Kamilla Rytter Juhl er udtaget til OL. Foto: Team Danmark

Kamilla Rytter Juhl er udtaget til OL. Foto: Team Danmark

1 af 5

Nordjyske badmintonspillere udtaget til OL

De nordjyske badmintonspillere Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er udtaget til OL i damedouble. Oveni skal Christinna Pedersen spille mixdouble i Rio med Joachim Fischer.

Christinna Pedersen fra Aalborg får en nøglerolle ved OL i Rio. Hun skal nemlig repræsentere Danmark i både damedouble og mixdouble. Christinna Pedersen er dog ikke bange for, at det bliver et for hårdt program.

- Jeg kan godt blive træt, når jeg spiller mange kampe, men så har jeg heldigvis to af verdens bedste partnere, som er gode til at tage over og hjælpe. Gennem årevis af træning og masser af kampe har vi vænnet os til situationen, og vi har fundet en rigtig god løsning, siger Christinna Pedersen.

Damedoublen ligger nummer fem på verdensranglisten, mens mixdoublen ligger nummer fire i verden. Christinna Pedersen understreger, at de to konstellationer er helt lige til OL. 

Sammen med mixpartneren Joachim Fischer skal hun forsøge at genvinde en medalje. I London vandt de en af bronze. 

Christinna Pedersen har kun gode minder fra OL i London, hvor hun var debutant, og hun glæder sig meget til at opleve den særlige OL-stemning igen.

- Den stemning, der er i atletbyen, finder man ingen andre steder, og den forplanter sig i en. Vi er selvfølgelig en badmintongruppe, men vi hører også sammen med alle Danmarks atleter. Det er sjovt at følge de andres forberedelser og holde med og heppe på dem, når de er i aktion. Jeg kan allerede mærke, at jeg får sommerfugle i maven, men nu har jeg prøvet det en gang før og hviler derfor mere i mig selv. Jeg føler mig helt vild klar til OL, siger hun. 

Ved OL i London var badmintonkonkurrencerne nogle af de første på OL-programmet. Denne gang begynder de først den 11. august – knap en uge efter, at ilden bliver tændt i forbindelse med indmarchen på det berømte fodboldstadion Maracanã.

- Det betyder, at vi heldigvis har mulighed for at deltage i indmarchen, hvilket vi ikke kunne i London. Det glæder jeg mig meget til, siger hun.

 

Fakta om de nordjyske badmintonspillere: 

Christinna Pedersen
Alder: 30 år
Født i: Aalborg
Disciplin: Damedouble og mixeddouble
Tidligere OL-deltagelser: London 2012 (bronze i mixed, kvartfinale i damedouble)
Udvalgte resultater: VM-sølv 2015 (damedouble), VM-bronze 2014 (mixed), VM-bronze 2013 (damedouble), VM-bronze 2009 (mixed). Regerende europamester i dame- og mixeddouble

Kamilla Rytter Juhl​: 
Alder: 32 år
Født i: Skagen
Disciplin: Damedouble
Tidligere OL-deltagelser: Beijing 2008 (kvartfinale i mixed) London 2012 (kvartfinale i mixed- og damedouble)
Udvalgte resultater: VM-sølv 2015 (damedouble), VM-bronze 2013 (damedouble), VM-guld 2009 (mixed). Regerende europamester i damedouble