Kronprins Frederik og de fire OL kandidater Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen, Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen. Kvindernes golftunering starter onsdag den 17., og slutter lørdag den 20. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix.

Tændt Søren Kjeldsen: Jeg vil gerne være den første, der vinder

Golf er på menuen til de olympiske lege for første gang i over 100 år. Den nordjyske golfspiller, Søren Kjeldsen drømmer om medaljer.

Som noget nyt er golf en del af de olympiske lege. Den nordjyske golfspiller Søren Kjeldsen spiller på torsdag sin første turnering.

Golfspilleren er stolt over, at sin yndlingssport nu også er en del af de olympiske lege, og han drømmer om at blive den første golfspiller, der hiver en medalje med hjem.

- De sidste 18 måneder har været de bedste i min karriere, synes jeg. Jeg føler, jeg bliver bedre og bedre i øjeblikket, så det er en spændende tid for mig. Hvis jeg som gammel grå mand kan side og sige, at jeg tog den første medalje, vil det selvfølgelig være ekstremt sjovt, siger Søren Kjeldsen.

Se hele interviewet med Søren Kjeldsen her.

Nordjyden har været i Rio i halvanden døgn og har blandt andet haft tid til at se golfbanen an.

- Det er en super god bane. Jeg har også fulgt den løbende, og set den komme til live. Jeg er positivt overrasket, siger Søren Kjeldsen.

Banen varierer alt efter, hvordan vinden blæser på dagen, og Søren Kjeldsen håber især på blæsevejr, når de olympiske leges første golfturnering, går i gang.

- Hvis jeg spiller godt, er det ikke så vigtigt, hvordan banen er, men jeg kan godt lide, at vinden spiller en stor rolle. Det ser jeg som en stor fordel for mig.

Mændenes golfturnering starter torsdag klokken 12:30 og slutter søndag.

Golf er i fokus, når vi torsdag aften igen sender Ol-udsendelse direkte fra Gl. Tov i Aalborg. Her får vi besøg af Søren Kjeldsens gamle klub og hans tidligere træner. 

Kom endnu tættere på OL. Tag med TV2 Nord til Rio ved at tilføje os på Snapchat. Vores brugernavn er "tv2nord"