03:41

I fjerde afsnit af vores serie om nordjyske ateleter møder vi svømmerne Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen.

Viktor Bromer og Mie Ø. før OL: Presset skal ikke tynge os

Omverdenen har store forventninger til Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen forud for OL i Rio til august.

Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen er stjernerne i Aalborg Svømmeklub og nogle af mest profilerede nordjyske OL-atleter.

Med deres seneste medaljer ved EM i London er presset ikke aftaget for de to talenter. Alligevel forsøger begge atleter med god hjælp Aalborg-træner Eyleifur Johannesson at skubbe presset væk.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det har jeg gjort de sidste fire år, siger Viktor Bromer til TV2 Nord.

23-årige Viktor Bromer blev i januar kåret som Danmarks Olympiske Håb, og derfor er forventningerne fra omverdenen store. Hans personlige mål er at komme i finalen i favoritdiciplinen 200 meter butterfly.

- Jeg er det som en bekræftigelse af, at folk støtter op om mig. Så er det bare med at bruge det til en positiv ting og ikke lade det tynge mig, siger Viktor Bromer.

Jeg tror, det største pres er på mig selv, siger Mie Ø. Nielsen

Det er anden gang, at 19-årige Mie Ø. Nielsen deltager i et OL. Som 15-årig var hun med i London uden den store succes. I OL i Rio er drømmen dog en medalje i 100 meter rygcrawl..

- Jeg tror, det største pres er på mig selv, men når det går godt til andre stævner, vil medierne også have, at det går godt til OL. Det vil jeg også selv, men jeg prøver at udelukke presset og bare have det sjovt, siger Mie Ø. Nielsen til TV2 Nord.

TV2 Nord viser torsdag den 2. juni en OL-optakt med de to svømmere i Nordjylland LIVE klokken 19.30. Indslaget kan også ses på tv2nord.dk umiddelbart efter.