LIGE NU:

Rørt familie efter OL-finale: - Det er helt surrealistisk

Den nordjyske dressurrytter Carina Cassøe Krüth red onsdag sin første individuelle OL-finale nogensinde.

Hjemme fra Hobro fulgte familien Cassøe Krüth og venner spændt med fra sofaen, da Carina Cassøe Krüth og hesten ’danse’ dansede i Tokyo i Carina Cassøe Krüths første individuelle OL-finale.

Foran fjernsynet sidder Carina Cassøe Krüths mand og kan næsten ikke være i sig selv. Hans kone debuterer i år ved OL, og hun har allerede redet en OL-finale, da hun med resten af det danske dressurhold tirsdag red finale for hold, onsdag står den så på individuel finale for OL-debutanten fra Himmerland, og det er gået udover mandens nattesøvn.

- Den var faktisk ikke ret god. Jeg vågnede allerede, jeg tror den var halv to, siger Casper Cassøe Krüth.

quote - Hun har jo forbedret sig fra dag til dag. Det er helt surrealistisk.

Casper Cassøe Krüth, Carina Cassøe Küths mand.

Den nordjyske OL-debutant bor til dagligt i Hobro med sin mand og to hunde, hvor hestesporten spiller en stor rolle.

- Det fylder faktisk det hele. Altså lige på nær de her to guldklumper, siger Casper Cassøe Krüth og peger ned på familiens to hunde.

Rørt ægtemand

Casper Cassøe Krüth plejer at være med på sidelinjen, når der rides store stævner. Til konens helt store stævne er han dog henvist til sofaen på grund af de strenge coronakrav, der ved dette års OL.

- Man har en fornemmelse af, når hun ridder på banen, hvordan det cirka vil gå, fordi man kan følge med. Når man sidder herhjemme langvejs fra, så kan jeg jo ikke følge med i noget som helst, siger Casper Cassøe Krüth.

Den manglende opbakning fra sidelinjen virker dog ikke til at gå udover Carina Cassøe Krüths levering på ridebanen i Tokyo. Hun scorer imponerende 83,3 point og rider sig direkte ind på en foreløbig andenplads til stor lettelse for familien hjemme i Hobro.

Du bliver lidt rørt Casper?

- Ja, det gør jeg godt nok, siger Casper Cassøe Krüth, der virker tom for ord.

Hvorfor?

- Det var lidt, det var lidt spændende, svarer en tydeligt rørt ægtemand til OL-debutanten.

Søndagsfest

Undervejs ligger Danmark både til at tage guld og bronze, men flere stærke ryttere overgår dem, men Carina Cassøe Krüth leverede langt over forventningerne og endte på en 7. plads.

- Jeg er faktisk lettet over, det hele er overstået, og at det er gået så godt. Altså hun har jo forbedret sig fra dag til dag. Det er helt surrealistisk, siger Casper Cassøe Krüth.

Nu venter familien bare på, at Carina Cassøe Krüth igen vender hjem til det nordjyske, så hendes flotte præstation kan blive fejret i Himmerland.

- Vi laver stor fest søndag aften. Der må vores venner og bekendte komme. Så der må vi lige give hende en søndagsfest og en velkommen hjem. Det fortjener hun virkelig, siger Casper Cassøe Krüth.

I alt red tre danskere med i den individuelle finale i dressur til OL. Udover Carina Cassøe Krüths 7. plads, endte Cathrine Dufour og hesten Bohemian på en fjerdeplads, mens Nanna Skodborg Merrald på hesten Zack red sig til en 11. plads.

F96D46DB-F9B4-442B-8F12-A9804D49E3C6

play Hjælper folk med autisme i job: - Jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

DAC Genopstår

play Historierne om Dansk Andels Cementfabrik bliver vækket til live i ny bog

F96D46DB-F9B4-442B-8F12-A9804D49E3C6

play Hjælper folk med autisme i job: - Jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

Til forsiden

Til forsiden