Jespers identitet bliver misbrugt til onlinesvindel
Jesper Hegaard fra Skagen har i flere tilfælde fået sin identitet misbrugt i forbindelse med onlinehandel på Den Blå Avis. Ubehagelige og truende beskeder fra utilfredse kunder har fået Jesper Hegaard til at melde svindlen til politiet. Men politiet har ikke mulighed for at gøre noget ved sagen, selvom de har både mobil- og kontonumre på svindleren.
Jesper Hegaard fra Skagen har i flere tilfælde fået sine personlige oplysninger misbrugt i forbindelse med onlinehandel på Den Blå Avis.
Ubehagelige og truende beskeder fra utilfredse kunder er den seneste tid flere gange tikket ind hosJesper Hegaard fra Skagen. Skagboens navn og personlige oplysninger er nemlig i flere tilfælde blevet brugt til at svindle store summer fra handlende på Den Blå Avis.
- Det begyndte onsdag aften i sidste uge, hvor min søn kom og sagde, at der var en mand, der ville tale med mig. Det var så en lidt ophidset mand fra Næstved, som ville høre, hvor hans højtalersæt blev af. Han fortalte at han havde handlet med en, der hed Jesper fra Skagen, og jeg kunne så fortælle, at det var ikke mig, siger Jesper Hegaard.
De følgende dage eskalerer svindlen og Jesper Hegaard modtager flere beskeder og opkald fra personer, der er blevet svindlet af Jesper Hegaard - tror de.
Jesper Hegaard modtog blandt andet denne besked
Der er indgivet politianmeldelse og Danske Bank er ligeledes talt med både fra min bank og politiet. Hvilket vil sige, at du vil få besøg af politiet en af de kommende dage, hvis ikke pengene overføres med det samme. Det her er din sidste chance for at gøre det godt og ellers kører jeg en retssag om erstatningskrav i samarbejde med politiet.
Den falske Jesper Hegaard "sælger" blandt andet kamera og objektiv i Fredericia, autolift i Lyngby, en traktor på Fyn, koncertbilletter i København, en riffelkikkert i Esbjerg, et højtalersæt i Næstved og et plankegulv i København.
Det er ikke alle kunder, der hopper på svindlernes limpind, men i de fleste tilfælde ender handlen med pengeoverførsel til forskellige bankkonti og mobilnumre, der ikke har noget med Jesper Hegaard fra Skagen at gøre.
- Vi er bare blevet misbrugt med navn, telefonnummer og adresse. Og i værste tilfælde kunne der jo pludselig stå et tæskehold her, som ville have en eller anden ting, men det er heldigvis ikke sket.
I værste tilfælde kunne der jo pludselig stå et tæskehold her.
Jesper Hegaard er nu gået sammen med ofrene for svindelnummeret for at undersøge sagen nærmere, og det er lykkedes dem at finde billeder af den person, de formoder er gerningsmanden, ligesom både mobilnumre og kontooplysninger, der er blevet brugt i svindel-handlerne, gør politiet ikke noget ved sagen.
- Vi må sige, at denne her sag, uanset hvor nemt han (Jesper Hegaard red.) må synes den er, bliver den lagt i vores prioriteringsrækkefølge, og det nok ikke den, vi tager først, siger politikommissær Kristian Thomsen fra lokalpolitiet i Frederikshavn.
Politiet skal have en dommerkendelse for at få adgang til de personoplysninger, der gemmer sig i en bankkonto, men i første omgang handler det om noget så simpelt som at have mandskab til at tage sig af sagen.
Når der engang er ledigt mandskab kan Jesper Hegaard risikerer at blive indkaldt af politiet som mistænkt i sagen.
- Det er ham som de forskellige borgere, der har mistet penge, peger på, har handlet med - tror de. Så med mindre det inden da er helt sikkert, at han er uskyldig, kan han godt blive indkaldt til en afhøring, siger Kristian Thomsen.
Kommer det så vidt, stiller Jesper Hegaard gerne op, men han kan allerede nu sige, at han ikke er imponeret over politiets håndtering af sagen.
- Jeg synes ikke, det kommer nogen vegne. Jeg synes ikke, man får den hjælp, man har krav på i et retssamfund, og det er ubehageligt at ens familie nu også bliver inddraget i det her.