LIGE NU:

Maria fra Opgangen: - Jeg har altid vidst, jeg skulle læse jura

Maria Rey Mortensen fra serien Opgangen er vild med lovens mange paragraffer og maler provokerende kunst, som skaber forargelse og debat. Hun er klassens pæne pige, som fascineres af ting, der går til grænsen.

21- årige Maria Rey Mortensen har aldrig givet røde æbler, men siden den spæde skolestart har hun altid lavet lektier og forberedt sig mere, end hvad klasselæreren kunne drømme om. Så var hun sikker på, at det, hun præsterede, var godt nok.

I dag studerer Maria Rey Mortensen jura på Aalborg Universitet, og det kommer ikke som nogen overraskelse for hendes venner fra folkeskolen. Lige siden 7. klasse har hun vidst, at det var den vej, hun skulle gå.

-Den anden dag mødte jeg en af mine folkeskoleveninder i Føtex Food. Hun spurgte, hvad jeg lavede nu, og da jeg svarede, at jeg læste jura, sagde hun, at selvfølgelig gjorde jeg det. Hun kunne godt huske, jeg altid havde sagt, at jeg gerne ville læse jura, da vi gik i folkeskole sammen, siger Maria Rey Mortensen, der lige nu er aktuel i TV2 Nords serie Opgangen. 

quote Da jeg svarede, at jeg læste jura, sagde hun, at selvfølgelig gjorde jeg det.

Maria Rey Mortensen

- Det kræver prioriteringer, når man stræber efter noget

Da Maria Rey Mortensen startede på gymnasiet, var der ikke tid til pjækkeri og for mange tømmermænd. Hun valgte både linje og fag efter, hvad der var relevant for jurastudiet.

Maria Rey Mortensen vidste godt, at hun skulle have høje karakterer for at komme tættere på sin drøm om at blive forsvarsadvokat.

Maria fortæller om sin passion for jurastudiet og kunst.

Efter Maria Rey Mortensen er begyndt på jurastudiet, er hun blevet bekræftet i, at uddannelsen er krævende.

- Jeg skriver de ting ned, jeg skal nå på en dag, og så sætter jeg flueben, når jeg kommer igennem tingene. Det giver mig overblik og struktur, og så når jeg oftest de ting, jeg gerne vil, siger Maria Rey Mortensen. 

Maria Rey Mortensen har oplevet forskellige holdninger til, hvordan kulturen på jurastudierne er i Aalborg, Aarhus og København. Holdningerne omhandler, at de studerende gerne vil være perfekte og er meget fokuserede på at få høje karakterer. 

- Min oplevelse er dog, at dem, jeg studerer med, er meget nede på jorden. Vi er gode til at hjælpe hinanden. Hvis der er en, der har været syg, så sender vi gerne noter fra forelæsningen, siger Maria Rey Mortensen.

Maria Rey Mortensen har altid været optaget af at blive klogere, og derfor har hun sagt ja til at deltage i TV2 Nords nye serie ”Opgangen”. Hun ser det som en lærerig mulighed.  

NY SERIE FRA TV2 NORD: OPGANGEN

- Man bor så tæt sammen, men man har ikke noget med hinanden at gøre. Det kunne jo være, vi har noget tilfælles. Derfor synes jeg, det er et interessant eksperiment, som jeg gerne vil være en del af, siger Maria Rey Mortensen.

En nøgen mand i spisestuen

Maria Rey Mortensen er fascineret af kunstens univers, og det er ikke de søde billeder med blomstermotiver, der fanger hende mest. Dem synes hun faktisk er ret kedelige.

- Kunst, der provokerer folk, er spændende. Det er en individuel oplevelse, hvordan det enkelte individ opfanger kunst, og det kan derfor skabe debat, siger Maria Rey Mortensen.

quote Kunst, der provokerer folk, er spændende

Maria Rey Mortensen

Da Maria Rey Mortensen var på kunstudstilling sidst, blev hun inspireret til at male et billede, hvor den nøgne mandekrop skulle være i fokus.

- Noget kunst kan måske være voldsomt, men jeg synes, det er flot malet, og så kan min mormor måske blive helt forarget over, at jeg kan finde på at hænge det op på væggen inde i stuen, siger Maria Rey Mortensen med et smil i stemmen.

I Opgangen inviterer Maria naboen Kardo Askandar indenfor for at male.

Maria Rey Mortensen har et meget afslappet forhold til kvinde- og mandekroppen, og hun synes, det er spændende, når folk stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor hun vælger at pynte sin lejlighed med kunst, som måske forarger nogen.

Lær Maria Rey Mortensen og de andre deltagere fra Opgangen bedre at kende, når eksperimentet udfolder sig på skærmen…

Se snigpremieren på fjerde afsnit af Opgangen allerede nu herunder: