En mand står nu tiltalt for ikke mindre end 33 brande Fjerritslev-området. Foto: Per Frank Paulsen

Formodet brandstifter tiltalt for 33 brande

Nordjyllands Politi rejser nu officielt tiltale mod en mand, der står anklaget for en række formodet påsatte brande.

I 2016 blussede en lang række brande op i Fjerritslev-området i en periode fra april til november. En mand fra lokalområdet er netop tiltalt for i alt 33 tilfælde af brandstiftelse.

I det mest alvorlige af forholdene er manden tiltaldt for det, der i anklagesprog hedder 'kvalificeret brandstiftelse'. Det tiltaltepunkt omhandler en hændelse, hvor en 87-årig kvinde i politiets øjne var i overhængende livsfare ved en brand, der skete den 19. november 2016. 

- Det er en særdeles alvorlig sag, der igennem længere tid skabte meget utryghed i lokalsamfundet. Vi efterforskede massivt for at opnå et gennembrud, siger specialanklager Kim Kristensen, som skal føre sagen i retten. 

Læs også Skoleleder: Brandene skræmmer vores elever

Manden blev anholdt den 29. november, efter politiet fik et gennembrud i sagen dagen før. 

- Brandsager er sager med en ganske betydelig kompleksitet. Derfor har der været et enormt stort arbejde for politi og anklagemyndighed med at rede alle trådene ud og skabe grundlaget for en sag. Dér er vi nu, forklarer specialanklager Kim Kristensen.

Læs også Sigtet for Fjerritslev-brande: Varetægtsfængslet i fire uger mere

Han tilføjer, at retssagen forløber over flere dage, blandt andet fordi adskillige vidner skal afgive forklaring. 

Sagen skal for Retten i Hjørring den 1. november, og der er udstedt navneforbud i sagen. Den tiltalte nægter sig skyldig.