LIGE NU:

Helene lavede mad til prins Henrik: "Det var en kæmpe oplevelse"

Det, der skulle have været ren forretning, endte med at blive en stor oplevelse og et varmt møde med prins Henrik for Helene Aaen fra Klostergydens Fisk i Sæby.

Helene Aaen var stadig forholdsvis ny i gårde med sin forretning, Klostergydens Fisk i Sæby, da hun for nogle år siden blev hyret til at lave og levere maden til en middag på Voergaard Slot, hvor nu afdøde prins Henrik skulle deltage.

En opgave, der kom med mange regler og restriktioner.

- Vi havde fået at vide, at udover at præsentere maden for prinsen, ville vi ikke få mere med ham at gøre. Vi skulle bare aflevere maden og tage af sted igen, og vi måtte ikke tage billeder eller noget, husker Helene Aaen.

Men fordi prins Henrik var den, han nu engang var, kom det ikke til at forløbe sådan. Faktisk endte det med at blive en oplevelse af de helt store for Helene og hendes ansatte.

Varm prins fik nervøsitet til at forsvinde

- Allerede inden vi havde fået maden lavet, var vi blevet inviteret til at blive, til middagen var slut, og da det sidste var spist, blev der så stillet an, så vi kunne få nogle billeder med prinsen. Og bagefter fik vi at vide, at vi måtte bruge billederne præcis, som vi ville, siger Helene Aaen, der inden mødet med prins Henrik var rystende nervøs for at skulle præsentere sin mad for ham.

quote Han var så ligetil og så oprigtigt et menneske. Han var ikke overfladisk, men tværtimod engageret i dem, han snakkede med.

Helene Aaen

- Vi havde selvfølgelig forsøgt at lave noget, vi troede, han ville kunne lide. En masse fisk og skaldyr. Men vi var ret nervøse, da vi skulle præsentere retterne for ham, for han er jo en stor fiskespiser og madkender. Men han var helt utrolig - han syntes, det var fantastisk, hvad vi havde lavet, og vi fik meget ros, husker Helene Aaen.

Og takket være prins Henriks væsen forsvandt nervøsiteten nærmest som dug for solen.

- Han var et menneske, som med det samme tog nervøsiteten fra én. Han var så ligetil og så oprigtigt et menneske. Han var ikke overfladisk, men tværtimod engageret i dem, han snakkede med, og han mente sine spørgsmål. Vi havde slet ikke set det komme, for vi kom jo bare med maden - men det var en kæmpe oplevelse at levere maden og møde ham, siger Helene Aaen.

- Trist, at han er væk

Derfor var det også en tung nyhed, hun og familien vågnede op til onsdag morgen - at prins Henrik var død tirsdag aften klokken 23.18, 83 år gammel.

- Det er en utroligt stor personlighed, Danmark har mistet. Vi fik en kæmpe oplevelse ud af at møde ham. Han var sådan en personlighed og så varm over for os almindelige mennesker. Så det er meget trist, at han er væk, siger Helene Aaen og sender kondolencer og varme tanker til hele den kongelige familie. 

 

Tornhøjvej 1

36-årig fængslet for at stikke sin eks-kone adskillige gange med kniv for øjnene af tre børn

IMG_6050

play Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå: Stor stigning i antallet af lystfiskere

20_percent

play Nu er der igen liv på det store lærred

60_percent

play Festival gennemføres med restriktioner

Tornhøjvej 1

36-årig fængslet for at stikke sin eks-kone adskillige gange med kniv for øjnene af tre børn

IMG_6050

play Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå: Stor stigning i antallet af lystfiskere

20_percent

play Nu er der igen liv på det store lærred

Til forsiden

Til forsiden