Livsglæde og dramatik: Sådan husker nordjyderne prins Henrik
Den netop afdøde prins huskes både for sit gode humør og evnen til at leve livet, men også for en del dramatik.
Siden 1967 har han været prins af Danmark. Sent tirsdag aften gik Hans Kongelige Højhed Prins Henrik dog bort efter kort tids sygdom.
Gennem sine mere end 50 år som en del af kongefamilien har han naturligvis sat sine spor i nordjyderne hukommelse.
- Jeg husker ham for hans gode humør og for hans store livsglæde, fortæller Tobias Kollerup fra Aalborg.
- Jeg husker ham som en meget vidende og behagelig mand, der ikke altid er blevet behandlet efter fortjeneste, fortæller Erik Jensen fra Nors.
- Når jeg tænker tilbage, så husker jeg ham som en ældre herre, der altid var med dronningen. Senere er det så gået op for mig, at han også har kunnet mange andre ting inden for for eksempel kunst, og han har også været en dygtig diplomat, fortæller Søren Mølgaard fra Aalborg.
Selv om han primært huskes for sit gode humør og sin evne til at leve livet, så er der også nogen, der husker prins Henrik for de knapt så muntre ting.
- Han var jo en, man gjorde lidt grin med, og det, synes jeg faktisk, var lidt synd for ham. Han gjorde jo nok tingene i den bedste mening, fortæller Jane Samuelsen.
- Her til sidst husker man jo også han udtalelse om, at han ikke ville begraves med dronningen og hele det efterspil, det fik, fortæller Søren Mølgaard.