LIGE NU:

DM-debutanter udfordret af sorte trøjer

Hvordan lader man op til sit første bordtennis-DM? Med Cocio og rundstykker, selvfølgelig.

Selvom man står foran sin første kamp ved DM i bordtennis nogensinde, kan man sagtens indtage Cocio og smørfyldte rundstykker forud for.

Det gjorde 22-årige Jens Rosenbaum og hans makker Morten Christensen i hvert fald, før de skulle på banen til 1. runde i doubleturneringen i weekenden ved mesterskaberne i Hjørring.

Her blev der nemlig for første gang i 75 år spillet DM i bordtennis i Nordjylland.

Turneringen var et tilløbsstykke for hele landet, og der blev sat rekord i antallet af tilmeldinger.  En stor begivenhed for de lokale spillere i Nordjylland - og selvfølgelig for to af B75 Hirtshals' unge debutanter, Jens og Morten, der til hverdag spiller i 2. division for deres klub.

De vandt godt nok deres 1. runde-kamp, men blev forud for opgøret udfordret gevaldigt af de officielle DM-regler. De havde samme farve trøjer på som deres modstandere, og derfor skulle de skifte - til stor frustration for især Jens.

Derfor måtte de iklæde sig et par af holdkammeratens svedige og uvaskede blå trøjer. Det gjorde ikke deres humør før kampen bedre.

Alligevel formåede de overraskende at vinde kampen med 3-0 i sæt over et stærkt par fra Roskilde, som havde den tidligere OL-bronzevinder Finn Tugwell på sidelinjen som træner.

- Det er sgu stort her på hjemmebanen, sagde en lykkelig Jens Rosenbaum efter kampen.

Det blev desværre ikke til mere end en enkelt sejr for det nordjyske par, der tabte i 2. runde.

Se hele reportagen med Jens og Morten over artiklen eller i aften i "Puls" klokken 19.30, hvor vi sætter fokus på nordjysk bordtennis.