LIGE NU:

3F Aalborg klager over Ankestyrelsen: Nyresyg kvinde får ikke forlænget sine sygedagpenge

3F Aalborg mener, at Ankestyrelsen har behandlet et af deres medlemmer dårligt. Derfor har de nu klaget til Ombudsmanden.

Birgitte Pedersen, der bor i Rebild Kommune, er nyresyg, hvilket er en dødelig lidelse. På trods af det har hun ikke fået forlænget sine sygedagpenge.

Det har fået 3F Aalborg til at klage over Ankestyrelsen, som bakker Rebild Kommune op i beslutningen om ikke at forlænge Birgitte Pedersens sygedagpenge.

quote Det er horribelt, at man vil behandle mennesker sådan her, og oven i købet handler styrelsen i strid med både loven og intentionerne bag den

Næstformand i 3F Aalborg, Lars Gaardbo.

- Det er horribelt, at man vil behandle mennesker sådan her, og oven i købet handler styrelsen i strid med både loven og intentionerne bag den, siger næstformand i 3F Aalborg, Lars Gaardbo.

I forbindelse med sagen har 3F Aalborg været i kontakt med overlæge Paul Gram-Hansen fra Odense Universitets Hospital, som tidligere har rejst lignende sager.

- Ankestyrelsens principafgørelse om aktualitet ved livstruende, alvorlig sygdom strider imod sygedagpengereformens lovtekst og bemærkninger hertil, siger Poul Gram-Hansen til 3F.

Det gør han med henvisning til, at Ankestyrelsen i sin begrundelse for afslaget blandt andet henviser til, at Birgitte Pedersen ifølge en lægeerklæring er livstruende syg, men ikke umiddelbart livstruet.

- Der står intet om aktualitet i selve loven, og livstruende syge borgere med uklarhed over forløbet blev af forligskredsen bag reformen lovet økonomisk ro, siger Paul Gram-Hansen til 3F.

Med Rebild Kommunes og Ankestyrelsens beslutning mener 3F ikke, at Birgitte Pedersen får økonomisk ro, og netop derfor er de gået til Ombudsmanden.

- Alvorligt syge medborgere skal behandles ordentligt og have så meget sikkerhed og ro i hverdagen som muligt, og når det handler om ét af vores medlemmer, så tager vi kampen op, lyder det fra næstformanden i 3F Aalborg, Lars Gaardbo.

3F håber nu, at Ombudsmanden vil kigge grundigt på sagen og sikre, at både kommuner og Ankestyrelsen lever op til loven.