Det er hverken en festival eller Michelin-restaurant - men her rives billetterne væk

Onsdag formiddag blev der åbnet for salget af 11.000 billetter til Regan Vest.

Man skulle næsten tro, det gjaldt om at få fat i partoutbilletter til en af landets store festivaler. Men hvad folk sad klar ved skærmene for at få fingrene i, var billetter til Nordjyllands koldkrigsmuseum. 

Onsdag formiddag åbnede onlinesalget af 11.000 nye billetter nemlig til Regan Vest. 

- Vi blev jo væltet af opkald og onlinehenvendelser fra folk, der gerne ville booke billetter til Regan Vest, og vi har heldigvis sat et køsystem ind, siger Lars Enevoldsen, der er publikumcschef hos Nordjyske Museer.

- Men på trods af det, så har vi haft nogle udfordringer med vores hjemmeside, som simpelthen er blevet overbelastet.

Telefonerne bimlede og bamlede hos Nordjyske Museer, da billetsalget åbnede klokken ti.
Telefonerne bimlede og bamlede hos Nordjyske Museer, da billetsalget åbnede klokken ti.

Otte timer efter åbningen af billetsalget, er der stadig kø på hjemmesiden, og en ventetid på knap fem minutter.

Travlheden kunne også mærkes hos de medarbejdere, der tog imod telefonbookinger på Nordjyske Museer.

- Ganske rigtigt, som vi havde forventet, begyndte telefonerne jo at kime klokken et minut over ti. Og vi har stort set siddet og taget telefonen lige siden, siger Kasper Mikkelsen, der er bookingassistent hos Nordjyske Museer, og understreger, at han aldrig har oplevet noget lignende før. 

Hvad er Regan Vest?

Hovedattraktionen er bunkeranlægget REGAN Vest, der ligger skjult 60 meter under en kridtbakke og blev opført i al hemmelighed i 1960’erne. Det skulle huse regering, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig – i alt ca. 350 personer. Bunkeren står uberørt og er fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt.
 
Indgangen er skjult af en gul murstensvilla. Her boede maskinmesteren, der havde det daglige tilsyn med bunkeren. Villaen er indrettet, som den kunne have set ud i 1980, og her kan publikum gå på opdagelse i familiens hjem og opleve hverdagen under den kolde krig.

Kilde: Regan Vest

Det er fjerde gang, at Regan Vest sætter en god skudefuld billetter til salg, og hver gang har interessen været støt stigende.

Og de besøgende på museet smitter af på hele området. Blandt andet i Rebild, hvor Top Karens Hus løbende har øget deres åbningstid, så den nu er dobbelt så lang.

- Vi har fået meget mere travlt, end vi tidligere har haft. Og det er både par, klubber, grupper og firmafestarrangementer, hvor man kombinerer et besøg hos Regan Vest med et besøg hos os, siger Erik Eriksen, der er indehaver af Tophuset.

Indehaver af spisestedet Tophuset, Erik Eriksen, får mere travlt af, at så mange besøger Regan Vest.
Indehaver af spisestedet Tophuset, Erik Eriksen, får mere travlt af, at så mange besøger Regan Vest.

Og så længe interessen for anlægget vokser, tør publikumschef Lars Enevoldsen ikke spå om, hvornår interessen stilner af igen.

- På et tidspunkt har rigtig mange nordjyder selvfølgelig været nede at se det, og så skal vi være gode til at hente gæster i det øvrige Danmark og turister og så videre, siger han og fortsætter:

- Så det er vores opgave at sørge for, at der også om seks, syv og otte år også kommer mange gæster til Regan Vest.

Regan Vest har en kapacitet på mellem 50.000 og 60.000 gæster om året. Du kan stadig nå at købe billetter her.


Seneste nyt

fra Nordjylland