Efterskoleelever håber på skiferie: - Vi forsøger at lave en boble

Ligesom alle andre skoleelever blev også efterskoleeleverne sendt på en tidlig juleferie sidste år. Men nu er de også tilbage og klar til at følge opfordringen om to ugentlige tests.

141 elever er igen tilbage på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev.

Da eleverne mødte ind på skolen søndag aften, var det med en negativ coronatest i hånden.

- For at være helt sikre har vi også testet dem her til morgen efter morgenmaden, siger Jens Grønhøj, der er forstander på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole.

quote Vi vil rigtig gerne have, at eleverne bliver på skolen

Jens Grønhøj, forstander

Tilbagevenden til efterskolen vækker også glæde hos formanden for Efterskoleforeningen i Nordjylland, Paw Hansen.

- Det er dejligt, og det er godt, at de kan komme i gang igen, siger han.

Skitur i vente

For rigtig mange efterskoler er der tradition for en årlig skitur i starten af det nye år. Mange skiture går til blandt andet Norge, som har strenge regler for indrejse i landet.

- De fleste efterskoler passer på hinanden nu, så de forhåbentligt kan komme afsted, siger formand Paw Hansen.

Traditionen tro skal eleverne på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole også på ski i slutningen af januar. Den 23. har de planer om en tur til Trysil i Norge. 

- Vi har sagt til vores elever, at vi rigtig gerne vil have, at de bliver på skolen, indtil skituren er overstået sidst i januar, siger forstanderen fra skolen, Jens Grønhøj, og fortsætter:

- Det er en kraftig opfordring til, at vi forsøger at lave en boble her på skolen, så vi kan få alle med. Hvis de tager hjem til deres familier, risikerer vi, at de tager smitte med tilbage til efterskolen. 

Og den opfordring tager eleverne til sig.

- Vi vil gerne på skiferie, så det er bare sådan det er, siger Thomas Dahl Gregersen, der er elev på efterskolen.

- Jeg håber virkelig på, at vi undgår smitten og kan have en normal hver dag. Det betyder ikke så meget for mig, om vi kan komme hjem eller komme andre steder hen. Så længe vi er her sammen, så er det egentlig det, der gælder, siger Ingrid Storm, der også går på efterskolen. 

Det var med negative tests og udsigten til to ugentlige test, at eleverne fra Himmerlandscentrets Idrætsefterskole vendte tilbage søndag aften.
Det var med negative tests og udsigten til to ugentlige test, at eleverne fra Himmerlandscentrets Idrætsefterskole vendte tilbage søndag aften.
Foto: Jens Grønhøj

God opbakning til test

På Himmerlandscentrets Idrætsefterskole har man tænkt sig at følge opfordringen med at teste eleverne to gange om ugen, så længe det er den anbefaling, der gælder fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Det møder også stor opbakning blandt elever og forældre, at man fortsat står sammen og bliver testet.

- Alle er interesseret i, at vi kan få en god skolegang, holde vores skole åben og komme afsted på skitur, siger Jens Grønhøj.

Forstander Søren Trolesen (tv.), tidligere elev Marius Victor Jensen (mf.) og forstander Jens Grønhøj (th.) fra Himmerlandscentrets Idrætsefterskole modtog i 2021 Børne- og Undervisningsministeriets Undervisningsmiljøpris.
Forstander Søren Trolesen (tv.), tidligere elev Marius Victor Jensen (mf.) og forstander Jens Grønhøj (th.) fra Himmerlandscentrets Idrætsefterskole modtog i 2021 Børne- og Undervisningsministeriets Undervisningsmiljøpris.
Foto: Louise Gram Søndergaard / TV2 Nord

De to ugentlige test er ikke nyt for efterskolerne i Nordjylland, lyder det fra formanden for Efterskoleforeningen i Nordjylland.

- Det er blevet meget almindeligt, at vi opfordrer til to ugentlige test. Det kørte vi også med i foråret, og det fungerer jo fint, siger Paw Hansen.

TV2 Nords reporter var på besøg på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole, hvor hun også snakkede med eleverne.Seneste nyt

fra Nordjylland