LIGE NU:

Ekspert sår tvivl om Messerschmidt-anmeldelse

Ifølge professor Lars Bo Langsted holder Rikke Karlssons anmeldelse om identitetstyveri ikke vand.

Torsdag eftermiddag indgav EU-politikeren Rikke Karlsson på politigården i Hobro en politianmeldelse af forhenværende partimedlem Morten Messerschmidt, som hun på sin egen facebook-profil beskylder for at have misbrugt hendes identitet i forbindelse med indsættelsen af bestyrelsesmedlemmer i fonden Meld. 

Anmeldelsen er overgået til den centrale efterforskning hos Nordjyllands Politi, men ifølge juraprofessor ved Aalborg Universitet Lars Bo Langsted har anmeldelsen ikke meget på sig. 

- Så vidt vi kan forstå, har hun anmeldt ham for identitetstyveri. Det er der ikke noget, der hedder, da han ikke optræder direkte som hende, siger Lars Bo Langsted. 

Juraprofessoren siger videre, at der ikke er tale om dokumentforfalskning, da der ikke umiddelbart er underskrevet falsk, men at det blot er oplyst, hvem der sidder i bestyrelsen. 

I den danske lovgivning på området findes der bestemmelser, der siger, at man ikke må afgive urigtige oplysninger til de offentlige danske myndigheder, men da der i Messerschmidt/Meld-sagen ikke er tale om danske myndigheder, er der juridisk heller ikke her noget at komme efter. 

- Den usikkerhed, der er tilbage, ville være, om der være noget bedrageri overfor EU eller udenlandske myndigheder, og der kan man sige, at det kunne der muligvis. Det kræver, at det (de ifølge Rikke Karlsson urigtige oplysninger om bestyrelsesforholdene i Meld, red.) er grundoplysninger for at få penge, og det skal være gjort med forsæt for at få en udbetaling, siger Lars Bo Langsted. 

I dokumenterne, som Ekstra Bladet har offentliggjort torsdag, er Rikke Karlsson opgivet som litauer. 

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden