Foto: Ib Christensen

Fejl i sagsbehandling: Dorte får alligevel tilskud til læreplads

Dorte Porsborg får nu alligevel tilskud til sin læreplads som maler. Det betyder, at hendes mester har råd til at beholde hende.

Fire måneders ledighed var ikke nok til at Dorte Porsborg kunne få tilskud som voksenlærling i et malerfirma. Det mente Rebild Kommune i hvert fald, og dermed kunne Dorte Porsborgs mester ikke få tilskud til at have hende gående som voksenlærling.

Kommunen mente, at Dorte Porsborg skulle have gået ledig i seks måneder for at hendes mester var berettiget til tilskuddet på 40 kroner i timen. Uden det tilskud ville det blive for dyrt for malermesteren at have en voksenlærling, og det ville altså betyde, at Dorte Porsborg var på vej tilbage til en status som ledig.

Læs også Rigide regler sender Dorte tilbage i arbejdsløshed

Det fortalte vi på TV2 Nord i sidste uge, og nu er der sket en ny udvikling i sagen. Rebild Kommune har erkendt, at der er sket fejl, og dermed får malermesteren alligevel et tilskud til at have Dorte Porsborg som voksenlærling. Godt nok kun på 30 og ikke 40 kroner i timen, men det er alligevel nok til at lærepladsen er sikret.

- Jeg er lettet. Det var en dejlig besked at få, og jeg er glad for, at jeg kan beholde min læreplads, siger Dorte Porsborg.

Dorte Porsborg fik først sagen behandlet i Jammerbugt Kommune, siden blev det Rebild Kommunes ansvar, og gennem forløbet har hun fået tilsagn og afslag på tilskuddet, som nu altså bliver en realitet.